Tarih: 01.08.2017 08:41

Trump, 10 gün önce göreve getirilen Beyaz Saray İletişim Direktörü´nü görevden aldı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray İletişim Direktörü Scaramucci´yi görevden aldı. Sözcü Scaramucci 10 gün önce göreve getirilmişti.

Beyaz Saray, 10 gün önce Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak atanan Anthony Scaramucci´nin yeni atanan Özel Kalem Müdür John F. Kelly´nin kendi ekibini kurmasına imkan vermek üzere görevinden ayrıldığını duyurdu.

 
Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, 'Anthony Scaramucci Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevinden ayrılacak. Scaramucci Özel Kalem Müdürü John F. Kelly´ye yeni bir başlangıç ve kendi ekibini kurma imkanı vermenin en iyisi olduğunu hissetti. Biz de onun hakkında en iyisini diliyoruz' denildi. 

Amerikan medyasının Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Scaramucci´nin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü´ne atanan John F. Kelly´nin isteği üzerine görevden ayrıldığı belirtiliyor.

Scaramucci, Beyaz Saray eski İletişim Direktörü ve Basın Sözcüsü Sean Spicer´in yerine atanmıştı. Söz konusu atamanın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus´un da görevden ayrılmasına yol açtığı iddia ediliyordu.

Scaramucci´nin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü´nü dinlemeyeceği sadece başkana hesap vereceği yönünde çıkışlarının görevden alınmasına yol açtığı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —