Tarih: 15.11.2016 14:15

Trump, ABD Dışişleri´ni kime emanet edecek?

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de başkanlık seçimleri kazanan Cumhuriyetçi Parti adayı işadamı Donald Trump´ın muhtemel dışişleri bakanı adayları arasında eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani´nin adı öne çıkıyor.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Fox News´e yaptığı açıklamada, 'Eğer Rudy (bu görevi) istiyorsa, alacaktır' dedi. Kendi adı da Trump´ın kabinesi için geçen Gingrich, Giuliani´nin dışişleri yerine adalet ya da iç güvenlik bakanlıklarını tercih edebileceğini belirtti.

Trump´la dostlukları uzun yıllara dayanan 72 yaşındaki Giuliani, seçim kampanyası sırasında yaşanan sorunlu dönemlerde Trump´ı güçlü şekilde savunmuştu. Giuliani, 11 Eylül 2001 saldırıları yapıldığında New York´un belediye başkanıydı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ADAYLARI ARASINDA ESKİ BM BÜYÜKELÇİSİ BOLTON DA VAR

Konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre, eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde ABD´nin BM büyükelçiliği görevini üstlenen John Bolton da dışişleri bakanlığına aday. 67 yaşındaki Bolton, Ağustos 2005 — Aralık 2006 tarihleri arasında BM büyükelçiliği yapmıştı.

‘TRUMP VE PENCE ÖNEMLİ MEVKİLER İÇİN BAZI İSİMLERİ, GÖZDEN GEÇİRECEK´

Öte yandan Trump´ın, geçiş dönemi çalışmalarının başında olan müstakbel ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bugün New York´ta görüşeceğinin açıklanması, bazı tercihlerde sona yaklaştığının işareti olarak algılandı.

Trump´ın sözcüsü Jason Miller da ikilinin ‘önemli mevkiler için bazı isimleri gözden geçireceklerini´ belirtti. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —