Tarih: 23.12.2016 14:15

Trump, ABD´li savunma devlerini karşı karşıya getirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Trump, Lockheed Martin´in ürettiği savaş uçağının maliyetini eleştirerek, Boeing´in kendi ürettiği savaş uçağı için uygun bir fiyat çıkarmasını istedi.

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Trump, 'Lockheed Martin´in F-35 uçağının büyük maliyet ve bütçe aşımı göz önüne alındığında, Boeing´den F-18 Super Hornet uçağı için mukayese edilebilir bir fiyatlandırma yapmasını istedim' ifadesini kullandı.

​Trump´ın açıklamasının ardından New York borsasının kapanmasından sonra yapılan sınırlı işlemlerde Lockheed Martin´in hisse başına değeri yüzde 2 düştü, Boeing´in hisseleri yüzde 1´e yakın artış kaydetti.

Lockheed Martin´in F-35 savaş uçağının birim maliyeti 100 milyon dolardan başlayıp 120 milyon dolara kadar çıkıyor. Boeing´in F-18 Super Hornet modelinin birim maliyetinin ise 60 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Trump, dün Boeing ve Lockheed Martin´in üst düzey yöneticileri (CEO) Dennis Muilenburg ve Marillyn Hewson ile bir araya gelmişti.  Muilenburg, ABD başkanlık uçağı Air Force One´ın 4 milyar dolardan daha aza mal olması için Trump´a 'kişisel bir söz' verdiğini söylemiş, Hewson da görüşmenin verimli geçtiğini ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde kendisine bir fırsat yarattığını belirtmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —