Tarih: 31.01.2017 08:59

Trump, Adalet Bakanı Vekili Yates´i görevden aldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, Trump´ın, Adalet Bakanlığına vekalet eden Yates´i görevden aldığı bildirildi.

BEYAZ SARAY: ADALET BAKANLIĞI´NA İHANET

Açıklamada, 'Adalet Bakanı Vekili Sally Yates Birleşik Devletler vatandaşlarını korumaya yönelik tasarlanmış yasal bir kararnameyi uygulamayı reddederek Adalet Bakanlığı´na ihanet etmiştir. Bu kararnamenin yasallığı Adalet Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından onaylanmıştır' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Yates´in eski Başkan Barack Obama´nın atadığı bir yetkili olduğu ve sınırlar ile yasadışı göçmenlik konularında zayıf olduğu öne sürüldü.

VIRGINIA DOĞU BÖLGE SAVCISI ATANDI

Açıklamada, Yates´in yerine Virginia Doğu Bölge Savcısı Dana Boente´nin atandığı ifade edildi. 

Beyaz Saray, Trump´ın Adalet Bakanı adayı Senatör Jeff Sessions´ın bakanlığının onaylanmasının Demokrat senatörler tarafından ´siyasi nedenlerle haksız bir şekilde bekletildiğini´ savundu.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Boente de 'Senatör Sessions onaylanana kadar Başkan Trump´ın kabinesinde görev almaktan onur duyarım. Halkımız ve ulusumuzun korunduğunu temin etmek için ülkemizin yasalarını savunacak ve uygulayacağım' ifadelerini kullandı.

Görevden alınan Yates, bir mektupla Adalet Bakanlığı avukatlarına Trump´ın cuma günü imzaladığı vize yasağı kararını mahkemelerde savunmamaları talimatını vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —