Tarih: 17.05.2017 18:01

‘Trump, Ağlama Duvarı´na giderken Netanyahu´yu yanında istemedi´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, beklenen İsrail ziyaretini 22 Mayıs´ta gerçekleştirecek. Ancak ailesiyle birlikte İsrail´e gidecek Trump´ın ziyareti şimdiden iki ülke arasında krizlere neden oldu. 

İlk kriz, Hristiyanlığın peygamberi Hz. İsa´nın mezarının olduğuna inanılan Kutsal Kabir Kilisesi, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve Yahudilerin kutsal kabul ettiği Ağlama Duvarı´nın bulunduğu Doğu Kudüs´ün eski kent bölgesini ziyaret edecek Trump´a kimin eşlik edeceğine ilişkin yaşandı.

NETANYAHU KENT GEZİSİNDE TRUMP´A EŞLİK ETMEYECEK

Zira İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Trump´la görüşecek, yemek yiyecek ancak eski kent gezisi sırasında eşlik etmeyecek. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster´ın açıklamasına göre, bu gezide Trump ve ailesinin yanında Ağlama Duvarı Hahamı olacak.

´SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ? SİZİN BÖLGENİZ DEĞİL, BATI ŞERİA´NIN BİR PARÇASIDIR´

Bu kararın gerekçesi henüz bilinmese de bunu öğrenmeye çalışan gazeteciler, ABD´li yetkililerden beklemedikleri bir yanıt aldı. Channel 2´da yer alan habere göre, Netanyahu´nun Trump´a eşlik edip etmeyeceği ve İsrail basının bu geziyi izlemesine izin verilip verilmeyeceğini soran gazetecilere Kudüs´teki ABD Konsolosluğu´ndan bir yetkili, “Siz neden bahsediyorsunuz? Bu sizin işiniz değil. Sizin sorumluluğunuz bile değil. Sizin bölgeniz değil, Batı Şeria´nın bir parçası” yanıtını verdi.

‘TRUMP AİLESİNİN KADIN ÜYELERİ AĞLAMA DUVARI´NIN ERKEKLERE AYRILAN BÖLÜMÜNE GİRECEK´

Ziyarete ilişkin ikinci krizse Trump ailesinin kadın üyelerinin de Ağlama Duvarı´nın erkekler bölümüne gireceği iddiası üzerine başladı.

Kadınlar ve erkeklerin paravanla birbirinden ayrılan iki farklı bölümde dua ettiği Ağlama Duvarı´na, Trump´ın eşi Melania ve kızı Ivanka´nın da girmesinin Ortodoks Yahudiler tarafından protesto edileceği tahmin ediliyor.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —