• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Trump: Amerikan malı al, Amerikan işçisi çalıştır

Trump: Amerikan malı al, Amerikan işçisi çalıştır

Şirketlere ´ABD´ye dönün´ çağrısı yapan ABD Başkanı Donald Trump, daha fazla ABD´li istihdamı yaratmayı amaçladıklarını anlatırken, benimsedikleri sloganı da kamuoyuyla paylaştı.

 

Trump, Boeing´in ´787 Dreamliner´ model yeni uçağının tanıtımı için firmanın Güney Carolina eyaletindeki tesisini ziyaret etti. 

Tesisi gezdikten sonra yaptığı konuşmada Trump yeni uçağı ´muhteşem bir sanat eseri´ şeklinde tanımlarken, 'Bugün burada Amerikan mühendisliğini, Amerikan sanayisini ve Amerikan istihdamını kutlamak için buradayız' ifadelerini kullandı.

´SONUNA KADAR AMERİKAN İSTİHDAMI´

ABD´nin ithal ürünler yerine yerli üretime yönelmesi gerektiğini vurgulayan Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Başkanınız olarak Amerikan ruhunun gücünü serbest bırakmak ve muazzam insanlarımıza iş imkanı sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Sloganımız, ´Amerikan malı satın al, Amerikan işçisi çalıştır´. Amerika´da Amerikalıların elleri tarafından üretilen ürünler istiyoruz. Amerikan istihdamı için sonuna kadar savaşacağız.'

ŞİRKETLERE ´DÖNÜN´ ÇAĞRISI

Trump, ayrıca başkan seçilmesinin ardından ülkeye geri dönme kararı alan şirketlerin bundan çok memnun kalacağını sözlerine ekledi. 

Trump´ın korumacı ticaret politikalarını hayata geçirmeye yönelik adımlarını takiben, Boeing, General Motors, Ford, Fiat-Chrysler, Hyundai, Carrier, Intel, Bayer ve SoftBank gibi birçok şirket, ABD´ye yatırım planlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu şirketlerden bazılarının açıklamalarında, Trump´ın Twitter üzerinden kendilerini hedef göstermesinin etkili olduğu iddia edilmişti.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor