Tarih: 06.11.2017 08:54

Trump: “Amerikan Ordusu Barışı Korumak İçin Gerekli Kaynaklara Sahip”

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Başkanı Donald Trump Asya turunun ilk durağı Japonya´da ilk olarak Amerikan askerlerine seslendi. Trump konuşmasında, Amerikan ordusunun barışı korumak ve özgürlüğü savunmak için gerekli kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

Trump, Japonya´daki Yokota Üssü´nde Amerikan askerlerine hitaben bir konuşma yaptı. Amerika Başkanı, hiçbir ülke Amerika´nın kararlılığını hafife almamalı dedi, Amerikan ordusunun barışı korumak ve özgürlüğü savunmak için gerekli kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

Trump, “Hiç kimse, hiçbir diktatör, hiçbir rejim Amerika´nın kararlılığını hafife almamalı” ifadesini kullandı.

Amerika Başkanı, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesinin ardından da ilişkilerin ‘olağanüstü´ olduğunu söyledi.

Gün içinde iki lider golf oynamayı da ihmal etmedi. İki isme dünyanın en ünlü golf oyuncularından Hideki Matsuyama da katıldı.

Bu arada Trump Japonya´ya varmadan önce Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada Asya ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le görüşmeyi umduğunu kaydetti.

Trump, Asya ziyareti çerçevesinde Japonya´nın ardından Güney Kore´ye geçecek. Trump´ın Güney Kore´nin ardından durağı Çin.

Amerika Başkanı 10 Kasım´da Çin´den Vietnam´a gidecek ve Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi´ne katılacak.

Vietnam´ın ardından Trump Asya gezisinin son durağı Filipinler´i ziyaret edecek ve Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile biraraya gelecek.

Trump, Filipinler´de Doğu Asya Zirvesi´ne de katılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —