• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump: Bana öyle geliyor ki İran çok yakında bizimle konuşacak

Trump: Bana öyle geliyor ki İran çok yakında bizimle konuşacak

Daha önce ´İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile önkoşulsuz görüşmeye hazır olduğunu´ duyuran ABD Başkanı Trump, İran´ın kısa bir süre içerisinde ABD ile görüşmelere başlayabileceğini ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed

 

Donald Trump, İran´la ilgili son açıklamalarını Florida´nın Tampa kentindeki mitingde yaptı.

ABD Başkanı 'Bana öyle geliyor ki İran çok yakında bizimle konuşacak. Ama bu olmayabilir de. O da bize uyar' ifadelerini kullandı.

´KORKUNÇ VE TEK TARAFLI´

Trump, İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015 yılında imzalanan ve bu ülkenin nükleer faaliyetlerinde kısıtlamaya gitmesine karşılık İran üzerindeki ekonomik yaptırımları hafifleten nükleer uzlaşıdan ülkesinin imzasını anlaşmanın diğer taraflarının itirazlarına rağmen çekmişti. 

ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarına 6 Ağustos itibarıyla geri dönmesi bekleniyor. 

Mitingde nükleer uzlaşıyı ´korkunç´ ve ´tek taraflı´ olarak niteleyen Trump 'Bu (anlaşma) korkunç. Umarım bu İran´ın işine yarar. Şu anda çok fazla zorluk yaşıyorlar' diye konuştu. 

ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarına 6 Ağustos itibarıyla geri dönmesi bekleniyor. 

Trump hafta başında İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Beyaz Saray´daki görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, 'Eğer görüşmek isterlerse görüşeceğiz. İstedikleri zaman…' demiş ve bu görüşmenin herhangi bir önkoşula bağlanmayacağını ifade etmişti.

ZARİF: İRANLILARA VE ULUSLARARASI SÖZLERE SAYGI GÖSTERMEYİ DENEYİN

İran ise ABD ile görüşmelere sıcak bakmıyor. Bu konudaki son üst düzey açıklamalardan birini İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif yaptı. 

Twitter´dan açıklama yapan Zarif  'İran ve ABD 2 yıl boyunca görüştü. AB/3 Avrupa ülkesi, Rusya ve Çin´le özgün bir çok taraflı anlaşma (JCPOA- Ortak Kapsamlı Eylem Planı) üretildi. İşe yarıyordu. ABD anlaşmadan ayrılmasından sadece kendisini suçlayabilir. Tehditler, yaptırımlar ve halka ilişkiler numaraları işe yaramayacak. İranlılara ve uluslararası sözlere saygı göstermeyi deneyin' dedi.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor