Trump, Beyaz Saray´daki ilk Hanuka kutlamasını Kudüs´e ´adadı´
ABD Başkanı Donald Trump Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyıp, büyükelçiliğin Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması talimatını verdikten bir gün sonra Beyaz Saray´daki ´Hanuka Bayramı´ kutlamasına katıldı. Trump, 'İsrail halk?
Önceki gün Trump´ın aldığı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararı yaklaşık 300 davetlinin katıldığı etkinliğe de damga vurdu.
´BİLHASSA ÖZEL OLDUĞU İÇİN TARİHE GEÇECEK´
Trump etkinliğin açılış konuşmasında 'Bir nedenden dolayı bu odada çok fazla mutlu insan olduğunu biliyorum. Kudüs…Bu (etkinlik) bilhassa tarihe geçecek' ifadelerini kullandı.
´ŞU ANDA YAŞANANLARI VE KUDÜS İLE İSRAİL´İN HER YERİNDEKİ SEVGİYİ DÜŞÜNÜYORUM´
Konuşmasında Trump 'Hanuka, dünya genelindeki Yahudi ailelerin geçmişin mucizelerini ve geleceğin umutlarını kutladığı bir zaman. İsrail halkının yanında olmaktan ve kalıcı bağımızı güçlendirmekten gururluyuz. Şu anda yaşananları ve Kudüs ile İsrail´in her yerindeki sevgiyi düşünüyorum' dedi.Trump Hanuka´dan önce Noel nedeniyle Beyaz Saray´da yapılan etkinliğe katılmıştı. O etkinlikte 3 saat 25 dakika boyunca el sıktığını belirten Trump bunun bir ´rekor´ olduğunu söyleyerek şaka yaptı.
Etkinliğe Trump´ın ailesinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Michael Pence, ABD Hazine Bakanı Dteve Munchin ve Gazi İşleri Bakanı David Shulkin´in de aralarında olduğu çeşitli üst düzey yetkililer katıldı.
TRUMP AİLESİ TÖRENDE HAZIR BULUNDU
Etkinliğe Trump´ın eşi First Lady Melania Trump, kızı Ivanka, damadı Jared Kushner ile çocuları Arabella, Joseph ile Theodeore da katıldı.
Ivanka Trump çocukları Joseph ile Arabella´nın Hanuka mumunu yaktıkları sırada çektiği videoyu da kişisel Instagram hesabından paylaştı.
Ivanka Trump Yahudi eşi Kushner ile evlendikten sonra Ortodoks Yahudi geleneklerine bağlı olarak yaşamaya başlamıştı.
Ivanka etkinlikte 3200 dolarlık Alexander McQueen imzalı siyah ve altın rengi bir elbise giydi.
´KENDİSİNE DÜŞMANCA DAVRANANLARI DAVET ETMEDİ´
New York Times´ın haberine göre ise etkinliğe Trump muhalifi Demokrat Kongre üyeleri ile Yahudi liderler davet edilmedi.Etkinliğe katılan Amerika Siyonist Örgütü Başkanı Morton Klein ise Trump´ın Kudüs kararının İsrail için ´tarihi bir an´ olduğunu söyledi.
NY Times´a konuşan Klein 'İnsanlar şenlik havasında ve bu inanılmaz,tarihi andan gururlu. Trump kendisine düşmanca davrananları davet etmedi' dedi.
Kongre´deki Yahudi Demokrat üyeler ise Trump´ın etkinliği ´partizanlaştırdığını´ söyledi.
Beyaz Saray ise konuk listesinin siyasi gerekçelerle azalatıldığı iddiasını reddeeti.
First Lady Melania Trump´ın sözcüsü Stephanie Grisham, NY Times´a yaptığı açıklamada 'Konukların siyasi bağlantıları hakkında bilgi sahibi değilim ancak bu seneki etkinliğin siyasi olmaktansa daha kişisel olmasının amaçlandığını biliyorum' dedi.
Hanuka Bayramı 12 Aralık Salı günü başlayacak. Beyaz Saray´da Hanuka mumu yakılması ve parti verilmesi ilk olarak Esk iBaşkan George W. Bush tarafından başlatılmışdı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
