• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Trump, bir otomotiv devini daha ABD içi yatırıma yönelti

Trump, bir otomotiv devini daha ABD içi yatırıma yönelti

ABD´de Ford´un ardından Fiat Chrysler de seçilmiş başkan Donald Trump´ın çağrılarına uydu.

 

Ford´dan yapılan açıklamada, şirketin Michigan ve Ohio eyaletlerinde bulunan fabrikalarında modernizasyon için toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağı ve 2 bin kişilik yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.

Şirketin 2009´dan bu yana ABD´de 9,6 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, bunun bugüne kadar 25 bin kişilik istihdam yarattığı kaydedildi.

´MEKSİKA´DAKİ ÜRETİM SONA EREBİLİR´

Açıklamanın ardından, Fiat Chrysler´in hisse başına değeri New York Borsası´nda yüzde 1,6 artış gösterdi. Şirket yöneticisi Sergio Marchionne, Trump yönetiminde Meksika´da üretilen araçlara uygulanan verginin artırılması halinde bu ülkedeki üretimin sona erebileceğini söyledi.

TRUMP´TAN FORD VE FIAT CHRYSLER´E TEŞEKKÜR

Öte yandan, ABD´nin 45. Başkanı Trump, kararın ardından Fiat Chrysler´e Twitter´dan teşekkür etti. Trump, 'En sonunda gerçekleşiyor. Fiat Chrysler yatırım planını duyurdu”paylaşımında bulundu. ABD´nin en büyük ikinci otomobil üreticisi Ford´un geçen haftaki yatırım kararına da işaret eden seçilmiş başkan, Ford´a da teşekkür etti.

​Cumhuriyetçi Trump, seçim kampanyası sırasında, şirketlerin ülke dışında üretim yapmasını sert bir dille eleştirmiş, firmaların ABD´ye geri dönerek yurt içinde yatırım yapması ve istihdam yaratması gerektiğini vurgulamıştı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor