Tarih: 03.02.2017 15:07

Trump: Biraz sert olmanın zamanı geldi

Facebook Twitter Linked-in

 

Görevi devralmasının ardından yabancı liderler telefon görüşmeleri yapan ABD Başkanı Donald Trump, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull´la yaptığı olaylı konuşmadan sonra ilk kez konuştu. 

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Avustralya ile imzalanan göçmen takası anlaşmasına kızan ve telefonu Turnbull´un suratına kaptarak görüşmeyi yarıda kestiği iddia edilen Trump, kendini savundu.

´DÜNYA´DA NEREDEYSE HER ULUS BİZDEN FAYDALANDI´

Trump, 'Sert telefon konuşmalarımı duyduğunuzda endişelenmeyin. Biraz sert olmamızın zamanı geldi. Dünyada neredeyse her ulus bizden faydalandı. Artık böyle olmayacak. Evet sertler, bizim de sert olmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

´AVUSTRALYA BAŞBAKANI´NA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM´

Bu sözlerinin ardından bir de Twitter mesajı yayınlayan Trump, Turnbull´a teşekkür etti ve bir kez daha medyaya yüklendi. Trump, 'Avustralya Başbakanı´na YALAN HABER medyasının yalan söylediği medeni konuşmamızla ilgili doğruları söylediği için teşekkür ederim. Çok iyi!' diye yazdı.

Washington Post´un iddiasına göre, Trump, Turnbull´la yaptığı ve 1 saat sürmesi planlanan telefon görüşmesini 25 dakikada bitirmişti. Haberde, Trump´ın ABD´nin Avustralya ile imzaladığı göçmen takası anlaşmasına sinirlendiği ve Turnbull´un tüm çabalarına karşın başka bir konuda konuşmadığı kaydedilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —