• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Trump: ´Bu Bir Müslüman Yasağı Değil´

Trump: ´Bu Bir Müslüman Yasağı Değil´

Başkan Donald Trump, mültecilere ve nüfusu Müslüman ağırlıklı yedi ülkenin vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağını savundu.

 

Başkan Donald Trump, mültecilere ve nüfusu Müslüman ağırlıklı yedi ülkenin vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağını savundu.

Yasağın ülkede yarattığı tartışmaların ardından konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayımlayan Trump, 'Bu bir Müslüman yasağı değil' ifadesini kullandı

Trump açıklamasında, Amerika´nın göçmenler ülkesi olduğunu ve baskıdan kaçanlara merhamet göstermeye devam edeceklerini belirterek. 'Ancak kendi vatandaşlarımızı ve sınırlarımızı koruyarak bunu yapacağız' dedi.

Amerika´nın her zaman ´özgürlerin ve cesurların´ ülkesi olduğunu vurgulayan Trump, şöyle devam etti:

'Onu (Amerika´yı) özgür ve güvenli kılacağız. Medya da bunu biliyor ama söylemeyi reddediyor. Politikam, Başkan Obama´nın 2011´de Irak´tan mültecilere 6 aylığına vize yasağı getirdiği adıma benziyor. Başkanlık Kararnamesi´nde adı geçen yedi ülke, daha önce Obama yönetimi tarafından terör kaynakları olarak tanımlanan ülkeler. Net olmak gerekirse, medyanın yanlış şekilde haberleştirdiğinin aksine, bu bir Müslüman yasağı değil. Bunun dinle ilgisi yok, terörle ve ülkemizi güvenli kılmakla ilgili.'

Dünyada nüfuslarının çoğunluğu Müslüman olup bu karardan etkilenmeyen 40´ı aşkın ülkenin bulunduğuna dikkati çeken Trump, 'Gelecek 90 gün içerisinde en güvenli politikaları gözden geçirip uygulamaya soktuğumuzdan emin olduktan sonra tüm ülkelere tekrar vize vermeye devam edeceğiz' dedi.

Trump, Suriye´deki ´korkunç insani krize´ maruz kalan insanlara ´çok büyük hissiyatlar´ beslediğini kaydederek, 'Her zaman ilk önceliğim ülkemizi korumak ve ona hizmet etmektir, ancak Başkan olarak, acılar çeken herkese yardımcı olmanın yollarını bulacağım' ifadesini kullandı.

Trump´ın 27 Ocak Cuma günü imzaladığı başkanlık kararnamesi Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına 90 gün süreyle Amerika´ya seyahat yasağı getirilmesini ve mültecilerin ülkeye kabülünün de 120 gün süreyle askıya alınmasını öngörüyor.



22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor