• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump, Charlottesville´deki ırkçı gösterilerde iki tarafı da suçladı

Trump, Charlottesville´deki ırkçı gösterilerde iki tarafı da suçladı

ABD Başkanı Donald Trump, ırkçı ve ırkçılık karşıtı grupların karşıya geldiği gösterilerde her iki tarafın da ´suçlu olduğu´ açıklamasında bulundu.

 

ABD´nin Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde düzenlenen eylemlerle ilgili soruları New York´taki Trump Tower´da yanıtlayan Trump, 'İki taraf da birbirine sopalarla geldi, izlemesi çok korkunç bir durumdu' diyerek solcuların da diğer gruba ´şiddetle yaklaştığını´ söyledi.

Trump, ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürdüğü için bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sürücünün ise ´katil´ olduğunu ekledi. 

Şiddet olaylarına karışan bütün tarafları kınadığını ifade eden Trump, 'Neo-Nazileri kınadım, birçok farklı grubu kınadım ama bu kişelerin hepsi neo-nazi ya da beyazların üstünlüğünü savunan kişiler değildi' dedi.

Charlottesville´deki olaylarla ilgili henüz gün yüzüne çıkmamış gerçekler olduğunu vurgulayarak iki tarafta da ´iyi insanlar´ olduğunu belirten Trump, ırkçılık konusunun kendisi göreve geldiğinden beri iyileştiğini söyleyerek, daha çok iş alanı yaratıldıkça ırkçılığın azalacağını öne sürdü.

´GEORGE WASHINGTON´IN DA KÖLESİ VARDI, ONUN DA HEYKELİNİ KALDIRACAK MIYIZ?´

Irkçıların kaldırılmasını istemediği köleliği savunan komutan Robert Edward Lee´nin heykeli ile ilgili de değerlendirmede bulunan Trump, şunları söyledi: 

'George Washington´ın da kölesi vardı, öyleyse onun da heykelini kaldıracak mıyız? Peki Thomas Jefferson´a ne diyorsunuz, onu seviyor musunuz, çünkü onun da kölesi vardı, onun heykelini de kaldıralım mı? Tarihi değiştiriyorsunuz, kültürü değiştiriyorsunuz. Neo-Nazilerden bahsetmiyorum, onlar tabii ki kınanmalı ama orada neo-Nazi ya da ırkçı olmayan gruplar da vardı ve medya onlara adil davranmadı.'

​Trump, göçmen karşıtı ´alternatif sağ´ gruplar için kullanılan ´alt-right´ terimini solcular için değiştirerek ´alt-left´ ifadesini kullandı. Eski Ku-Klux-Klan lideri David Duke Trump´ı konuşmasından dolayı tebrik etti.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor