Tarih: 12.05.2017 15:10

Trump: Comey tribünlere oynuyordu, onu kovmak benim kararımdı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, James Comey´yi FBI direktörlüğünden kovmasının ardından ilk röportajını verdi. NBC´ye konuşan Trump, ABD Adalet Bakanlığı aksi yönde tavsiyede bulunsa bile eski FBI Başkanı Comey´yi kovmaya karar verdiğini söyledi.

“Comey´yi kovacaktım. Benim kararım. Comey´yi tavsiyeleri dikkate almaksızın kovacaktım” diyen Trump, Comey´yi ‘gösteriş yapmak´ ve ‘tribünlere oynamak´la suçladı: “O bir gösterişçi, tribünlere oynuyor. FBI karmaşa içinde. Siz de bunu biliyorsunuz, ben de bunu biliyorum. Herkes bunu biliyor. Bir yıl önceki FBI bakarsan, gerçek bir karmaşa içindeydi, bir yıldan daha az bir zaman önce.”

‘FBI´IN BÜYÜK BİR HAYRANIYIM, FBI´I SEVİYORUM´

Comey´nin yerine gelecek isimle ilgili “Sadece işinin ehli birini istiyorum” diyen Trump, “FBI´ın büyük bir hayranıyım, FBI´ı seviyorum” diye de ekledi.

VEKİL FBI DİREKTÖRÜ: DİREKTÖR VE BAŞKAN ARASINDAKİ KONUŞMA HAKKINDA YORUM YAPAMAM

Bu arada FBI Direktör Vekili Andrew McCabe, Senato´nun İstihbarat Komitesi´nin karşısına çıktı.

Trump´ın, Comey´nin kendisine üç farklı zamanda inceleme altında olmadığını söylediği yönündeki açıklamaları sorulan McCabe, “Direktör ve Başkan arasında geçen hiçbir konuşma hakkında yorum yapamam” dedi.

‘HILLARY CLINTON DOSYASININ SONUÇLARI NEDENİYLE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYANLAR VARDI´ 

McCabe ayrıca, Trump´ın ABD başkanlığı için yarıştığı rakibi Demokrat Parti adayı Hillary Clinton´ın dışişleri bakanlığı döneminde kişisel elektronik posta adresini kullanmasıyla ilgili soruşturma hakkındaki sorulara da yanıt verdi.

Soruşturmaya yönelik tatmin düzeyinin iyi olduğu söyleyen McCabe, “Teşkilat içinde Hillary Clinton dosyasının sonuçları nedeniyle hayal kırıklığı yaşayanlar vardı, onlardan bazıları endişeleriyle ilgili sesini çıkarmıştı” dedi.

‘TRUMP, SPICER´IN YERİNE GEÇECEK BİRİNİ ARIYOR´ 

Öte yandan Politico´da yer alan habere göre, Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer´ın yerine geçebilecek biri için arayışta.

Trump´ın Spicer´dan uzun süredir memnun olmadığı belirtilen haberde, Trump´ın göreve geldikten sadece dört gün sonra Spicer´ı ‘koyu renk takım elbisesi olmaması´ nedeniyle eleştirdiği de hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —