Tarih: 09.01.2017 11:55

´Trump, Demokratlara yönelik siber saldırılarda Rusya´nın rolünü kabul ediyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Fox News Sunday programında konuşan Priebus, Demokrat Parti ile adayların Hillary Clinton´ın kampanya yetkililerinin e-postalarının sızdırılmasından ´Rusya´nın sorumlu olduğuna kimsenin itiraz etmediğini´ belirtti.

'Trump bu özel durumun Rusya´daki bazı birimlerden kaynaklandığını kabul ediyor' ifadelerini kullanan Priebus, Trump´ın, istihbaratçıların tavsiyelerini dikkate alıp Rusya´ya yaptırım getirmeyi değerlendirebileceğini de ekledi.

Fakat Priebus, Trump´ın, bu siber saldırıların arkasında bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in olduğu iddiasına ikna olup olmadığına ilişkin bir değerlendirme yapmadı.

Priebus´un Fox News televizyonunda yaptığı bu açıklamalar, Cumhuriyetçilerin, ABD istihbaratının Rusya´nın 8 Kasım´daki başkanlık seçimlerine siber saldırılar ile müdahale ettiği sonucunu içeren raporunu kabul etmesi için Trump üzerindeki baskıyı artırdığı bir döneme denk geldi.

ABD istihbaratının  raporunda, Rusya´nın, siber saldırılar da dahil olmak üzere Demokrat Parti´nin başkan adayı Clinton´ın seçim kampanyasına zarar verme ve Trump´ın kazanmasına yardımcı olmaya yönelik bir operasyon düzenlediği iddiası yer alıyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —