• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Trump döneminin Pakistan´daki ilk İHA saldırısı: 2 ölü

Trump döneminin Pakistan´daki ilk İHA saldırısı: 2 ölü

Pakistan´ın kuzeyindeki Kurra bölgesinde iki kişi, ABD´ye ait olduğu belirtilen İnsansız Hava Aracı´nın (İHA) saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı, yeni ABD Başkanı Donald Trump´ın döneminde Pakistan´da gerçekleşen ilk İ

 

Afganistan sınırında yer alan Kurra bölgesinde meydana gelen olaya dair açıklama yapan yerel bir hükümet yetkilisi, öldürülen iki kişinin ´militan´ olduğunu öne sürdü. Ancak söz konusu kişilerin ´cesetleri tanınmaz halde olduğu için kimliklerinin henüz teşhis edilemediği´ belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir diğer hükümet yetkilisi ise, İHA´nın Afganistan bölgesinden sınırı geçerek motosiklet üzerindeki iki kişiyi hedef aldığını, sonrasında tekrar Afganistan´a döndüğünü kaydetti. Saldırı, yeni ABD Başkanı Donald Trump´ın döneminde Pakistan´da gerçekleşen ilk İHA saldırısı olarak kayıtlara geçti.

AFP´ye konuşan bir Afganistan Talibanı yetkilisi saldırıda öldürülenlerden birinin örgütün Hakkani ağı komutanı Sakıp Ullah, bir diğerinin ise Hakkani sorumlularından Qari Abdullah olduğunu bildirdi.

ABD´nin Mayıs 2016´da gerçekleşen son İHA saldırısında, Afganistan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur ve şoförü Belucistan´ın güneybatısında öldürülmüştü.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor