Tarih: 11.05.2017 22:19

Trump, Economist´e konuştu: Çin´e hem ´Yardım edin´ hem ´döviz manipülatörü´ dediğimi düşünsenize...

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´de yayımlanan haftalık The Economist dergisi ABD Başkanı Donald Trump´la özel bir mülakat yaptı. 

Trump röportajda Çin ile ABD arasındaki ilişkiler ve Çin´e yönelik daha önce dillendirdiği ancak Kuzey Kore konusundaki krizin büyümesi üzerine vaz geçtiği ´döviz manipülatörü´ suçlaması konusunda açıklamalarda bulundu.

´Şİ, SORUNU ÇÖZMEDE BİZE YARDIMCI OLMAK İSTİYOR´

Trump, 'Çin ile ilişkimiz uzun zaman önceye dayanıyor. Tabii bu Çin standardına göre çok kısa. Biliyorsun ben (Çin Devlet Başkanı) Şi Cinping ileyken, onunla tanıştığımda, o harika biri. O bana anlatıyordu. Çin tarihi 8 bin yıl geriye gidiyor. Bizim modern tarihimiz 1776´ya kadar. Onlar 1776´yı dün gibi görüyorlar. Farklı savaşlardan bahsettiler ki bunlar çok ilginçti. Çok iyi anlaştık. Onlara dedim ki ´Bir sorunumuz var ve biz bu sorunu çözeceğiz.´ O (Şi) bize bu sorunu çözmede yardımcı olmak istiyor' dedi.

´SANIRIM O DA BENİ ÇOK BEĞENİYOR´

Trump, ´Şimdi ileride ne olacağını asla bilemeyiz. Ama döviz manipülasyonu konusunda ´Trump, Çin´e döviz manipülatörü demede başarısız oldu´ dendi. Şimdi bir şeyi anlamak zorundayım. Ben bir insanla anlaşıyorum, ki sanırım onu çok beğeniyorum. Sanırım o da beni çok beğeniyor. Mar-a-Lago´da 10 dakika görüşmemiz ve ardından 40 kişilk heyetlerarası görüşmelere geçilmesi gerekiyordu. 10 dakikalık ikili görüşme 3 saat oldu. Ertesi günde aynı şekilde (10 dakika) olması gerekiyordu yine 3 saat sürdü. Akşam yemeği de 3 saat sürdü. O mükemmel biri' ifadelerini kullandı. 

´YALANCI MEDYA ASLA BUNLARI BİR ARAYA GETİRMEDİ´

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:  

'Şimdi bunları akılda tutarak, o Çin´i temsil ediyor ve Çin için en iyi olan şeyi istiyor. Ama şu ana kadar o çok iyi davrandı. Ama nedense sadece ona döviz manipülatörü demediğimden bahsediyorlar. Ona ´Cinping, lütfen bize yardım et. Bir anlaşma yapalım. Bize Kuzey Kore konusunda yardım et ve bu arada yarın seni döviz manipülatörü olarak ilan edeceğim tamam mı…´ dediğimi düşünsenize. Onlar, yalancı medya, asla bunları bir araya getirmedi. Birincisi, sadece hep ´Trump onu döviz manipülatörü olarak çağırmadı´ dediler. İkincisi, aslında onlar döviz manipülatörü değil. Ben onlar ve diğer ülkeler için bu konuda konuşmaya başladığımdan beri bunu durdurdular.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —