• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Trump FBI´a ´savaş açtı´

Trump FBI´a ´savaş açtı´

Trump´a muhalif ajanın Clinton´ın e-posta soruşturmasını yürüttüğü ve meşhur Trump Dosyası´ndan sorumlu olduğu ortaya çıktı. Twitter´a sarılıp eski FBI başkanı ve ajanlarını ´sahtekarlıkla´ suçlayan ABD Başkanı, ´FBI´ın

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın ilk ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´in ´Rusya ile ilişkiler´ soruşturmasıyla işbirliği yapıp mahkemede suçunu kabul etmesinin ardından FBI ile düellosu yeniden kızıştı. ABD´de sabahın ilk saatleriyken Twitter´ın başına geçen Trump, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile ABD Başkanı´ndan beklenmeyecek bir mücadeleye girişti.

STRZOK VAKASI 

Bu mücadelenin odağında, Rusya soruşturmasının başına Özel Savcı olarak getirilen eski FBI Başkanlarından Robert Mueller´in ekibinden olan ve Trump karşıtı mesajlar attığı için görevden alınan üst düzey FBI ajanı Peter Strzok var. Strzok´un ´Rusya´nın elinde Trump´a şantaj yapabileceği malzemeler bulunduğu´ iddialarına dair meşhur ´Trump Dosyası´ndan sorumlu ajan olduğu ve başkanlık seçiminin Demokrat adayı Hillary Clinton´ın e-postalarıyla ilgili soruşturmada oynadığı rolün incelemeye alındığı ortaya çıktı. Fox News´dan bu haberi öğrenen Trump, Clinton´ın aklandığı soruşturmayı ´lekeli, hayır, yoksa çok namussuz mu demeli, bir FBI ajanının yönettiğini´ dile getirdi.

COMEY´İ ES GEÇMEDİ 

Clinton´ı aklayan FBI Başkanı James Comey´i Rusya soruşturmasıyla ilgili tartışmalar sırasında görevden almış olan Trump ´´düzmece ve sahtekar Clinton soruşturması eşliğinde Comey ile geçen yıllardan sonra FBI´ın itibarı paramparça, tarihteki en kötü durumunda´´ çıkışını yapıp FBI´ı eski büyüklüğüne geri döndüreceğini vaat etti. 

​´ABC´YE TAZMİNAT DAVASI AÇIN´

Hızını alamayıp gazete manşeti atar gibi ´´Haber: CLINTON´IN E-POSTA SORUŞTURMASINI TRUMP KARŞITI FBI AJANI YÜRÜTTÜ´´ tweet´i atan Trump, ´Flynn´in kendisi aleyhine ifade vereceğine´ dair yalan haber yapan ve ardından özür dileyen ABC´ye de dokundurdu. Yalan haber yüzünden 350 puan düşen borsada para kaybedenlerin ABC kanalına tazminat davası açmalarını tavsiye etti.

 

 


17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor