• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Trump, FBI´dan Flynn dosyasının kapatılmasını istedi´ iddiası

´Trump, FBI´dan Flynn dosyasının kapatılmasını istedi´ iddiası

ABD Başkanı Trump´ın, görevden aldığı FBI Başkanı Comey´den, ´Rusya bağlantıları´ nedeniyle soruşturulan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn hakkındaki dosyayı kapatmasını istediği iddia edildi. Beyaz Saray ise bu iddiayı yalan

 

New York Times, eski FBI Başkanı James Comey´nin şubat ayında gerçekleşen bir toplantının ardından tuttuğu tutanakları gören birine dayandırdığı bir haber yayınladı. Haberde, '(ABD Başkanı Donald) Trump, Rusya´yla bağlantıları nedeniyle hakkında soruşturma açılan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn dosyasının kapatılmasını istedi' ifadeleri yer aldı.

Habere göre, Trump, Comey ile Oval Ofis´te gerçekleştirdiği bir toplantıda, 'O (Flynn), iyi biri. Umarım onun peşini bırakırsın' dedi. Comey´nin ise 'Onun iyi biri olduğuna katılıyorum' demekle yetindiği iddia edildi.

BEYAZ SARAY: TRUMP, NE COMEY NE DE BAŞKA BİRİNDEN FLYNN HAKKINDAKİ SORUŞTURMANIN KAPATILMASINI İSTEDİ 

Öte yandan Comey´nin tutanaklarına ilişkin haber, Beyaz Saray tarafından doğrulanmadı. Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, 'Başkan Trump, Flynn´in ülkesine hizmet edip onu savunan düzgün bir insan olduğunu düşündüğünü pek çok kez söylese de onun hakkındaki soruşturmanın kapatılmasını ne Comey ne de başka birinden istedi' denildi.

Flynn, göreve gelmeden önce Rus diplomatlarla görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine şubatta istifa etmişti.

Comey´nin görevineyse Trump tarafından geçen hafta son verilmişti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor