Tarih: 28.01.2018 12:30

Trump: Feminist olduğumu söyleyemem

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´de yayınlanan Good Morning Britain programının sunucusu Piers Morgan, tamamı bugün yayınlanacak Trump röportajından yeni bir bölümü daha Twitter hesabından paylaştı. 

Morgan´ın tweet´ine göre Trump, kendini feminist olarak tanımlayıp tanımlamadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: 'Hayır, bir feminist olduğumu söylemezdim. Demek istediğim, bunu söylemek belki çok ileri gitmek olurdu. Ben hem kadınları hem de erkekleri, herkesi destekliyorum.”

​Trump´ın feminist olmadığını söylemesi, ABD sinema sektöründeki bir dizi ünlü kadın oyuncunun, yapımcı Harvey Weinstein´a cinsel taciz suçlaması yönletmesi ardından, kadınların işyerlerinde deneyimlediği cinsel istismar, taciz ve eşitsizliğe karşı Time´s Up (Süre Doldu) isimli bir inisiyatif başlatıldığı bir döneme denk geliyor.
 
Weinstein´in ardından ABD sinema sektöründeki pek çok ünlü erkeğin kadın oyunculara cinsel tacizde bulunduğu ifşa edilmişti. Bu olayları, sosyal medyada #MeToo (Ben de) etiketiyle uluslararası bir kampanyanın yayılması izlemişti. 

Diğer taraftan ABD´nin önde gelen sözlüklerinden Merriam-Webster, 2017´de internet aramalarında büyük bir atış olması nedeniyle ´feminizm´i yılın kelimesi seçmişti.

Sözlüğün açıklamasında, kelimeye olan ilk ilginin, Trump´ın göreve gelmesinden sonra Ocak 2017´de başkent Washington ve diğer kentlerde kadınların düzenlediği yürüyüşlerin ardından ortaya çıktığı belirtiliyordu. Yürüyüşü düzenleyenler, Trump´ın Beyaz Saray´a gelmesinden sonra kadın haklarının tehlikede olduğunu söylüyorlardı. 

Trump da daha önce pek çok kadın tarafından cinsel tacizle suçlanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —