Tarih: 04.09.2017 09:38

Trump: Haydut ulus Kuzey Kore tek bir şeyden anlar

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´den bu sabah uluslararası balistik füzeye monte edilebilen hidrojen bombası deneyen, böylelikle 6. nükleer denemesini gerçekleştirmiş olan Kuzey Kore´yle ilgili ilk açıklama geldi. Trump ´haydut ulus´ olarak nitelediği Kuzey Kore´nin hem ABD hem de Çin için tehlike olduğunu yineleyip bu ülkenin ´yalnızca tek bir şeyden anladığını´ söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore´nin bu sabahki ´mükemmel başarıyla´ sonuçlanan nükleer denemesini değerlendirdi. Trump, ´resmi yayın organı´ gibi kullandığı Twitter hesabından sırasıyla şu açıklamaları yaptı: 'Kuzey Kore büyük bir nükleer deneme gerçekleştirdi. Açıklama ve eylemleri, bizim açımızdan düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor.

​Kuzey Kore, bize yardımcı olmaya çalışan ama pek başarılı olamayan Çin için de büyük bir tehdit ve sıkıntı haline gelen haydut bir devlet.

​Güney Kore de —tıpkı kendilerine söylediğim gibi- Kuzey Kore ile yatıştırma (appeasement) amaçlı konuşmaların işe yaramayacağını, Kuzey Kore´nin tek bir şeyden anladığını görmeye başladı.'

​ABD son olarak 30 Ağustos´ta 'ABD Kuzey Kore´yle 25 senedir konuşuyor ve onlara haraç veriyor. Konuşmak çözüm değil!' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —