• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Trump, İbadi´yi ABD´ye davet etti

Trump, İbadi´yi ABD´ye davet etti

Irak Başbakanı Haydar el İbadi´nin, ABD Başkanı Donald Trump´la yaptığı telefon görüşmesinde Irak vatandaşlarının ABD´ye girişleri yasaklanan ülkeler listesinden çıkarılmasını istediği belirtildi.

 

İbadi´nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump, İbadi´yi telefonla arayarak iki ülke arasındaki ilişkileri ve bunların geliştirilmesini görüştü.

Trump görüşmede, terörün kökünün kurutulması için Bağdat yönetimiyle beraber hareket edeceğini belirterek İbadi´yi ABD´ye davet etti. 

İbadi ise IŞİD´in son dönemlerini yaşadığını, Musul´un büyük bölümünü bu örgütten temizlediklerini ve savaşa sonuna kadar devam etmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Trump´ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD´ye girişinin yasaklanması yönünde aldığı karara da değinen İbadi, Iraklıların ABD´ye girişi yasaklananlar listesinden çıkarılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Trump, geçen hafta imzaladığı kararname ile Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına vize verilmemesi ve bu ülkelerden gelenlerin ABD´ye alınmaması talimatını vermişti. Kararname ile ayrıca Suriye´den sığınmacı girişi süresiz askıya alınmıştı.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor