• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump iğneyi ´kendine´, çuvaldızı Çin´e batırdı: Ama sizi suçlamıyorum

Trump iğneyi ´kendine´, çuvaldızı Çin´e batırdı: Ama sizi suçlamıyorum

Çin ziyaretinin ikinci gününde resmi temaslar kapsamında Devlet Başkanı Şi ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, ticaret açığına değinmeyi ihmal etmedi.

 

Çin ziyaretinin ikinci gününde resmi temaslar kapsamında Devlet Başkanı Şi ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, ticaret açığına değinmeyi ihmal etmedi. Bu sorunun öncelikli olduğunu belirten Trump, buna karşın Çin´in kendi ülkesinin yararını düşündüğünü, dolayısıyla onları suçlamadığını, asıl suçlunun eski ABD hükümetleri olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, üç günlük resmi ziyaret kapsamında dün geldiği Çin´de ev sahibi ülke Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Başkent Pekin´deki Tiananmen Meydanı´nda bulunan Büyük Halk Salonu´ndaki görüşmede iki lider, iş birliği ve karşılıklı güven vurgusu yaptı.

​​Trump, Şi ile birçok konuda fikir birliği sağladıklarını belirtti. Kuzey Kore konusunda da aynı düşüncede olduklarını bildiren Trump, 'Ne yazık ki bundan önceki hükümetlerimiz ABD-Çin ilişkilerinin kontrolden çıkmasına neden oldu ancak ben iki ülke arasındaki dengesizlikleri düzelterek her iki tarafın da menfaatine yönelik çalışacağım' değerlendirmesini yaptı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor