Tarih: 04.03.2017 09:19

Trump ile Demokratlar arasında ´Rusya tartışması´ sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Trump, yönetimi Moskova ile temaslarda bulunmakla suçlayan her iki Demokrat siyasetçinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

´TAMAMEN İKİYÜZLÜLÜK´

Önce Demokratların Senatodaki Azınlık Lideri Schumer´in Putin ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Trump, Schumer ile Putin´in ellerinde kahve ve donut ile görüldüğü fotoğrafın altına, 'Senatör Schumer´in Rusya ve Putin´le bağlantıları hakkında hemen bir soruşturma başlatmalıyız. Tamamen ikiyüzlülük' yazdı.

​Söz konusu paylaşıma yine Twitter hesabından yanıt veren Schumer ise bu fotoğrafın kamuya ve basına açık bir ortamda 2003 yılında New York´ta çekildiğini açıkladı. 

​Kısa bir süre sonra Demokratların Temsilciler Meclisindeki Azınlık Lideri Pelosi´nin Rusya Başbakanı Medvedev ile 2010 yılında bir yemekte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Trump, Pelosi için de ayrıca bir soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

​ABD´DE RUSYA GERGİNLİĞİ TIRMANIYOR

Ülkede eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´in istifasıyla başlayan Rusya tartışması, Adalet Bakanı Sessions´ın Rus Büyükelçi ile görüştüğünün ortaya çıkmasıyla yeniden alevlendi. 

Sessions´ın Rus Büyükelçi ile görüştüğünün ortaya çıkması üzerine harekete geçen Demokrat Parti liderleri, Trump´a en yakın isimlerden Sessions´ın istifasını istemiş, Trump ise Adalet Bakanı´na sahip çıkmıştı.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —