Tarih: 18.11.2016 13:17

Trump ile ilk görüşen lider Japonya Başbakanı Abe oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Son dakikaya kadar lojistik ayarlamaların yapılmaması nedeniyle yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyan Abe-Trump görüşmesi gerçekleşti. Böylece Trump ile görüşecek olan ilk dünya lideri olmaktan ´onur duyacağını´ söyleyen Abe muradına erdi.

Görüşme Trump´ın Manhattan´da yaşadığı Trump Tower´da gerçekleşti ve yaklaşık 90 dakika sürdü.

Abe görüşmeye yanında sadece bir tercümanla katılırken, Trump´ın kızı Ivanka Trump ile damadı Jareb Kushner´in yanı sıra Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak yeni görevlendirilen 57 yaşındaki emekli Korgeneral Michael Flynn toplantıda hazır bulundu.

​Ivanka ve Kushner´ın neden görüşmede yer aldığı bilinmiyor ancak The Wall Street Journal gazetesine konuşan kaynaklar Kushner´ın Beyaz Saray´da Trump´a danışmanlık görevlerinden birini almaya çalıştığını söyledi.

´TRUMP´IN GÜVENİLİR BİR LİDER OLDUĞUNA İKNA OLDUM´

Japonya Başbakanı Abe görüşme sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Abe ´samimi bir havada´ geçtiğini söylediği görüşmenin, resmiyet taşımaması nedeniyle, ayrıntılarını açıklayamayacağını belirterek 'Ancak şu söyleyebilirim, güven olmadan 2 ülke arasındaki ilişkiler ilerlemez. Ben bugünkü görüşmemiz sonucunda sayın Trump´ın güvenilir bir lider olduğuna ikna oldum´‘dedi.

Abe, Trump ile ´daha geniş bir alanda derinlemesine görüşmek´ için yeniden bir araya geleceğini de söyledi. Trump´a yakın kaynaklar bunun Trump´ın resmi olarak göreve başlama tarihi olan 20 Ocak´tan sonra olacağını belirtiyor.

TRUMP VE ABE´NİN ORTAK HOBİSİ: GOLF

Japon yetkililer görüşmede Abe´nin Trump´a bir golf sopası hediye ettiğini, Trump´ın da karşılığında Abe´ye golf giysisi verdiğini duyurdu.

Trump da Instagram sayfasında yayınladığı fotoğrafa ´Harika bir arkadaşlığın başlangıcı´ diye yazdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —