• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

´Trump ile Macron, Suriye´de IŞİD´in canlanmasını önleme hedefinden hiçbir şeyin bizi uzaklaştırmaması gerektiğinde hemfikir´

´Trump ile Macron, Suriye´de IŞİD´in canlanmasını önleme hedefinden hiçbir şeyin bizi uzaklaştırmaması gerektiğinde hemfikir´

Trump ile Macron Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yaptı. Fransa Cumhurbaşkanlığı´nın açıklamasında, iki liderin, hiçbir şeyin, Suriye´de IŞİD´in canlanmasını önleme hedefinden sapma yaratmaması gerektiğinde hemfikir olduğu b

 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye´deki bazı Amerikan faaliyetlerini Fransa´ya devretme işaretleri verdiği dönemde, bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.  

Fransız cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, ´iki liderin, hiçbir şeyin, Suriye ile Irak´ta IŞİD´in canlanmasını önleme hedefinden sapma yaratmaması gerektiğinde hemfikir olduğu´ ifade edildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon ´IŞİD´le savaşta dikkati dağıtma, hedefi saptırma´ ifadelerini Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatı için de kullanıyor.

´SONUNU GETİRENE DEK SAVAŞACAĞIZ´ 

Fransız cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre Trump ile Macron, bu terör örgütüyle sonunu getirene dek savaşmak içim uluslararası koalisyon içinde eylemlerini devam ettirme kararlılıklarını dile getirdi. 

´KAPSAYICI SİYASİ GEÇİŞ SÜRECİ´

İki liderin, ´hiçbir şeyin, bölgede IŞİD´in canlanmasını önleme ve Suriye´de kapsayıcı siyasi geçiş sürecini sağlama hedefinden dikkatleri dağıtmaması gerektiği konusunda görüşbirliği içinde´ olduğu ifade edildi. 

MACRON 24 NİSAN´DA TRUMP´A KONUK OLACAK

Beyaz Saray´ın açıklamasında da Trump ile Macron´un IŞİD´i tümden yok etmenin yollarını ele aldığı belirtildi.

´´İki lider IŞİD´in tümden hezimete uğramasını garantiye alma taahhütlerini konuştu´´ denilen açıklamada, Macron ile eşinin 24 Nisan´da Beyaz Saray´a yapacağı ziyaretin de görüşüldüğü aktarıldı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor