Tarih: 12.07.2017 11:18

Trump ile Macron, Suriye´yi görüşecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray´dan bir yetkili, kameralara kapalı olarak basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Trump´ın Paris ziyareti hakkında bilgiler verdi.

Trump-Macron görüşmesinde ikili ve bölgesel birçok konunun ele alınacağını aktaran yetkili, özellikle Suriye´deki son durum ve terörle mücadeleye dair iki liderin görüş alışverişinde bulunacağını vurguladı.

Yetkili, Trump ile Macron arasındaki ilişkiyi ´oldukça olumlu´ ifadesiyle niteleyerek, 'Bazı konularda dünyaya farklı bakıyor olabiliriz ancak birçok konuda aynı şekilde düşünüyoruz' değerlendirmesini yaptı. 

Trump´ın Macron ile perşembe günü yaklaşık 1 saat 15 dakika görüşmesi, ardından ikilinin ortak bir basın açıklaması yapmasının beklendiği kaydedildi.

Fransa´da cuma günü gerçekleştirilecek 14 Temmuz Ulusal Bayramı törenlerine katılacak Trump, törenlerin ardından ABD´ye dönecek.

İkilinin 28 Haziran´da yaptığı telefon görüşmesinde Macron, ABD askerlerinin, Fransız askerlerinin yanında Birinci Dünya Savaşı´na girmesinin 100. yılının anma törenlerine katılması için Trump´ı davet etmiş, Trump da bu daveti kabul etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —