Tarih: 23.01.2017 10:05

Trump ilk görüşmesini Netanyahu ile gerçekleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail Kanal 2 televizyonunda yer alan habere göre Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Doğu Kudüs ve Batı Şeria´da Yahudi yerleşim birimleri inşa politikasına yönelik engelleri ortadan kaldıracağını belirtti. 

Benyamin Netanyahu, gelecek dönemin ilelebet sürecek yerleşim birimlerini inşa çalışmalarına sahne olacağını ifade etti.

İsrail´e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, dün Doğu Kudüs´te 566 yeni konutun inşasına onay vermişti. Komite Başkanı Meir Turgeman, yaptığı açıklamada, bu onayın daha önce gerçekleştirileceğini, ancak siyasi nedenlerle ABD Başkanı Donald Trump´ın görevine başlamasına kadar ertelendiğini belirterek, belediyenin Kudüs´te 11 bin konut inşasına daha onay vereceğini ifade etmişti.

Turgeman, daha önce Trump´ın ABD başkanlığına seçilmesinin Doğu Kudüs´te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşasının önünü açacağını kaydetmişti. Trump, seçim kampanyalarında, 'İsrail´in Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin, barış görüşmelerine engel teşkil etmediğini' açıklamıştı.

BEYAZ SARAY´DAN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump´ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaparak, ABD-İsrail ilişkilerini ve ´Ortadoğu´da güvenliğin ve istikrarın sağlanması´ konularını ele aldığı açıklandı. 

Beyaz Saray, Trump ve Netanyahu´nun görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Görüşmede Trump´ın, iki ülke arasındaki askeri, istihbari ve güvenlik noktasındaki yakın ilişkilere değindiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Trump ve Netanyahu, İran´ın tehdit unsuru oluşturduğu konusu da dahil olmak üzere bir çok farklı konuda yakın temas içerisinde olacakları noktasında mutabık kaldıklarını belirttiler. Trump, İsrail´in güvenliğini koşulsuz destekleyeceğini, IŞİD ve diğer radikal örgütlerle mücadele konusunun yönetiminin önceliklerinden birisi olacağını söyledi.'

Açıklamada ayrıca, Trump ve Netanyahu´nun Filistin-İsrail meselesini de ele aldığı vurgulanarak, Trump´ın sorunun sadece iki ülke arasında gerçekleşecek görüşmeler yoluyla çözüleceğini ve ABD´nin bunun sağlanması için uğraşacağını dile getirdiği bildirildi.

Trump´ın Netanyahu´yu şubat ayının başında Beyaz Saray´a davet ettiği de bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —