• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Trump ilk kez İngiltere´de: Protestoyla karşılandı

Trump ilk kez İngiltere´de: Protestoyla karşılandı

ABD Başkanı Donald Trump´ın ve eşi Melania Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşmek üzere İngiltere´ye gitti. Trump´ın İngiltere´ye yaptığı ilk ziyaret, başkent Londra´da protesto edildi. Eylemler

 

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ve İskoçya´yı kapsayan 4 günlük ziyareti için Brüksel´den ayrılarak İngiltere´ye gitti. Trump, temasları kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile bir araya geldi. 

Trump´ın programı bu akşam Oxfordshire´daki Blenheim Sarayı´nda onuruna verilecek yemekle başlayacak. Trump, geceyi ABD Büyükelçisinin Londra´da Regent´s Park´taki ikametinde geçirecek. Trump´ın İngiltere Başbakanı May ile askeri tesisi ziyaretiyle başlayacak ikinci gün programı May´in resmi ikametgahı Chequers´da çalışma yemeğiyle devam edecek. Öğleden sonra Windsor kentine geçecek olan Trump, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşecek. Trump´ın yarın akşam ise eşi Melanie Trump ile İskoçya´ya hareket etmesi bekleniyor.

LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO

Öte yandan Trump´ın İngiltere´yi ziyareti, başkent Londra´da protesto edildi. İngiltere´deki savaş karşıtı grup 'Savaşı Durdurun Koalisyonu (Stop the War Coalition)' tarafından organize edilen gösteri kapsamında Londra´daki katılımcılar iş çıkışında Trump´ın bu geceyi geçireceği ABD´nin Londra Büyükelçiliği rezidansı önünde toplandı. 

'Trump´a karşı hep birlikte, o gelirken gürültü yapalım' başlıklı gösteride katılımcılar ellerinde 'Trump, burada istenmiyorsun', 'Trump buradan defol ve evine git' ve 'Trump ile Muhafazakarlara (iktidar partisi) karşı yürüyün', 'Özel ilişki mi? Sadece ´hayır´ deyin' yazılı pankartlar tutarken, 'Açık ve bağırarak söyleyin, Trump burada istenmiyor' ile 'Trump evine dön' şeklinde sloganlar attı.

​Gösterideki konuşmalarda, Trump´ın izlediği politikalar eleştirilirken, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Kraliçe 2. Elizabeth´in ABD lideri ile görüşmelerini iptal etmeleri çağrısı yapıldı. Eylem sırasında rezidansın bahçesine Trump´ın helikopterinin indiğinin görülmesiyle protestocular, tel örgüye giderek, tepkilerini yoğunlaştırdı. 

ABD Başkanının İngiltere ve İskoçya´yı kapsayan 4 günlük ziyareti sırasında çeşitli noktalarda geniş katılımlı protestoların, ziyaret sona erene kadar devam etmesi öngörülüyor.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor