Tarih: 20.05.2017 12:50

Trump, ilk yurt dışı seyahatini Suudi Arabistan´a yaptı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinden sonraki ilk yurtdışı gezisini yapacağı Suudi Arabistan´a ulaştı. Trump, Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´a vardığında Kral Selman bin Abdülaziz el Suud tarafından karşılandı. Donald Trump ve Melania Trump ile el sıkışan Kral, ABD´li konuklarıyla birlikte basının karşısına geçti. Kral Selman´a, oğlu da refakat ediyor. 

Trump sekiz günlük gezisi sırasında Suudi Arabistan´dan sonra İsrail, Filistin, Brüksel, Vatikan ve Sicilya´da temaslarda bulunacak.

Donald Trump´ın görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey´den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında Rusya ile ilişkilerinden dolayı açılan soruşturmanın kapatılmasını istediği yönündeki haberlerle sıkıntılı günler geçiren Trump´ın, bu geziyle olayların soğumasını amaçladığı belirtiliyor.

Trump, temasları çerçevesinde başkent Riyad´da 3 ayrı zirveye katılacak. ABD Başkanı Trump´ın SuudiArabistan ziyaretinin merkezinde ise Obama döneminde durma noktasına gelen ekonomik ilişkilerin canlandırılması yer alıyor. Ziyaret kapsamında Körfez ülkeleri ile ABD arasında birçok silah anlaşmasının imzalanacağı tahmin ediliyor.

RİYAD SOKAKLARINDA ABD BAYRAKLARI

Ziyaret öncesi Suudi Arabistan cadde ve sokaklarına daha önce görülmemiş bir şekilde Trump´ın fotoğrafları ve ABD bayrakları asıldı. Donald Trump´ın gelişine Suudi basınında da geniş yer verildi. Suudi Arabistan medyasında ziyaret ´tarihi´ olarak nitelendirildi. Ayrıca Trump´ın ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan´a gerçekleştirmesinin ülkenin gerçek konum ve önemini ortaya koyduğu, ayrıca Trump´ın, Mekke şehrini sınırları içinde barındıran ülkeye ziyaretiyle Müslümanlara önemli mesajlar vermek istediği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —