Tarih: 02.06.2019 12:57

Trump: İngiltere anlaşmasız bir Brexit´e hazırlıklı olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

BBC Türkçe´nin aktardığına göre Trump, 'İstediğin anlaşmayı alamazsan, adil bir anlaşma yapamazsan, o zaman yürüyüp gidersin' dedi. Röportajında Brexit Partisi lideri Nigel Farage´ın müzakere sürecinde yer alması gerektiğini söyleyen Trump, süreci de eleştirdi. Trump, İngiltere´nin Brexit müzakere sürecinde tüm kozları AB´nin eline verdiğini savundu.

ABD Başkanı dün de İngiliz Sun gazetesine verdiği röportajda eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson´ın Muhafazakar Parti´ye mükemmel bir lider olacağını düşündüğünü belirtmişti. Johnson, Osmanlı İmparatorluğu´nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal´in torunu Stanley Johnson´ın oğlu.

Öte yandan Trump´ın ziyaret öncesi İngiltere iç siyaseti ile ilgili yorumlarda bulunması ´diplomatik teamüllere aykırı´ bulunarak eleştirildi.

Avam Kamarası´nın gündemini belirlemeden sorumlu bakan Mel Stride, Trump´ın fikirlerinin sadece kendisini bağladığını ve İngiltere´nin yeni başbakanının Trump tarafından seçilmeyeceğini söyledi. 

LONDRA BELEDİYE BAŞKANI: KIRMIZI HALI SERMEYE GEREK YOK

Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise, Trump´ı ´artan küresel tehdidin en korkunç örneklerinden biri´ şeklinde tanımladı. Han, Observer´a verdiği röportajda, 'Dünya çapında aşırı-sağ yükselişte, zor kazanılmış hak ve özgürlüklerimiz ile 70 yıldan uzun bir süredir liberal, demokratik toplumlarımızı tanımlayan değerlerimizi tehdit ediyor' dedi.

Han, 'ABD ile iyi ilişkilerimiz olmalı ama Trump´ın önüne kırmızı halı sermemiz gerektiğini düşünmüyorum' ifadesini kullandı.

Trump´ın yarın İngiltere´ye yapacağı ziyarete Kraliçe 2. Elizabeth, Prens Charles, Prens William, Düşes Kate ve Prens Harry´nin katılması bekleniyor. Harry´nin Sussex Düşesi ünvanını alan ABD´li eşi Meghan´ı Markle´ın ise kraliyet protokolüne katılmayacağı açıklandı. 

TRUMP´TAN DÜŞES MARKLE´A: BU KADAR EDEPSİZ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Trump, The Sun´la röportajında Markle´la ilgili sorulara da yanıt vermişti. Markle´ın 2016´daki başkanlık seçimi öncesinde katıldığı bir televizyon programında 'Trump seçilirse Kanada´ya taşınırım' demesi hatırlatılan Trump şu ifadeleri kullanmıştı: 'Bunu bilmiyordum. Ne diyebilirim ki? Bu kadar edepsiz olduğunu bilmiyordum.'

 

Markle´ın kraliyet ailesinde yine de başarılı olacağına inandığını söyleyen Trump 'Bu çok güzel. Eminim mükemmel bir iş çıkaracak' diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —