• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump Kadrosunu Kurarken Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı İstifa Etti

Trump Kadrosunu Kurarken Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı İstifa Etti

Amerika Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper istifa etti.İstihbarat Komisyonu toplantısında konuşan Clapper, Çarşamba akşamı istifasını sunduğunu açıkladı. İstifası konusunda “içinin rahat olduğunu” söyleyen Clapper, O

 

Amerika Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper istifa etti.İstihbarat Komisyonu toplantısında konuşan Clapper, Çarşamba akşamı istifasını sunduğunu açıkladı. İstifası konusunda “içinin rahat olduğunu” söyleyen Clapper, Obama yönetimi Beyaz Saray´dan ayrılana kadar görevini sürdüreceğini de söyledi ve “Geriye 64 günüm kaldı” dedi.

Clapper´ın, Donald Trump´ın, 20 Ocak günü başlayacağı başkanlık döneminin öncesinde istifasının nedeni henüz açıklanmadı.

Öte yandan Donald Trump´ın kuracağı kabine ve görevi devralmasına yardımcı olan geçiş ekibi ile ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Trump´ın kampanya yöneticisi Kelyanne Conway, kabineye seçilen isimlerin Şükran Günü öncesi ya da sonrasında açıklanabileceğini söyledi ve “Son karar Donald Trump´a ait” dedi.

Donald Trump da, ön seçimlerde rakibi olan Teksas Senatörü Ted Cruz ile New York´ta biraraya geldi. Trump daha sonra Fox televizyonuna yaptığı açıklamada geniş kapsamlı bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Ted Cruz ise, Adalet Bakanlığı ya da başka bir görevde olup-olmayacağı sorusuna ise “Savunduğum ilkeler için en etkili şekilde hizmet edebileceğim kapasitede yeni başkanla çalışmaya istekliyim” dedi. Trump önseçim kampanyası boyunca Teksas Senatörü´nden “Yalancı Ted” diye bahsetmişti.

Trump´ın Beyaz Saray sözcülüğü için aklında olan isimlerden biri de muhafazakarlığıyla bilinen radyo sunucusu Laura Ingraham. Görev için düşünülmesinin bile ayrıcalık olduğunu söyleyen Ingraham, bu konuda kendisine resmen teklif getirilmeden konuşmak istemediğini söyledi. Donald Trump ve ekibinin, yönetim kadrosu kurmakta zorlandığı sık sık medyada yer alıyor. Ancak bugüne kadar Trump´ı çok ser sözlerle eleştiren Başkan Yardımcısı Joe Biden, “Hiç kimse bir günde hazırlığını tamamlayamaz” diyerek Trump ve ekibine umulmadık bir destek verdi. Trump da her zaman olduğu gibi kendisine yönelik eleştirileri twitter üzerinden yanıtladı ve sürecin “pürüzsüz” ilerlediğini söyledi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor