• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Trump karşıtı gösterilerin altından Soros çıktı

Trump karşıtı gösterilerin altından Soros çıktı

Cumhuriyetçi Donald Trump´ın ABD´nin 45. başkanı seçilmesi ardından düzenlenen protesto gösterilerinden bazılarının, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton´a sempatisini gizlemeyen yatırımcı George Soros´un sponsorluğunu yaptığı gru

 

MoveOn.org tarafından seçimlerin ertesi gününde yayınlanan bir basın duyurusunda, Soros bağlantılı grup tarafından organize edilecek Trump karşıtı protestoların, ´yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve kadın düşmanlığının ABD´liler tarafından reddedildiğinin bir doğrulaması´ olacağı belirtilmişti. 

Duyuruda, ABD´lilere ´hâlâ mümkün olduklarına inandıkları Amerika için mücadele etme´ ve sokağa çıkma çağrısında bulunulmuştu. Grubun, ABD´lileri protesto etmeye çağırdığı alanlardan biri de Beyaz Saray´ın önüydü.

Diğer taraftan Clinton´ın seçim kampanyasının müdürü John Podesta´nın WikiLeaks tarafından sızdırılan e-postaları da MoveOn.org ile milyarder yatırımcı Soros arasındaki ilişkilere ışık tutuyor. Zira Podesta´nın 2007´de gönderdiği e-postalardan birinde bir ekin yer aldığı görülmüştü. Bu ekin, aralarında Soros´un da yer aldığı yatırımcılardan finansal yardım alınmasına yönelik bir strateji belgesi olduğu anlaşılmıştı.

Fakat bu, MoveOn.org ile Soros arasındaki bağlantıların ilk ispatı değil. Washington Post gazetesinde 2004´te yayınlanan bir makalede Soros ve eşinin MoveOn.org´a 1.46 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıkarılmıştı.




20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor