• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Trump kendi kendinin doktoru: ´Sağlığı başkanlığa müsaittir´ raporunu bizzat yazmış

Trump kendi kendinin doktoru: ´Sağlığı başkanlığa müsaittir´ raporunu bizzat yazmış

Trump´ın eski kişisel doktoru, 2015´te Cumhuriyetçi Parti´nin başkan aday adaylığı için gönderilen sağlık raporunu kendisinin değil, Trump´ın yazdığını söyledi. Dr. Harold Bornstein, 'Trump tüm mektubu dikte ettirdi, ben sadece kend

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın fiziksel ve zihinsel sağlığıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Trump´ın uzun zaman kişisel doktorluğunu yapmış olan Harold Bornstein, CNN´e çarpıcı iddialarda bulundu. Buna göre mültimilyarder işadamı, 2015´te Cumhuriyetçi Parti´nin başkan aday adayları arasına katılmak için sunduğu sağlık raporunu bizzat kendisi yazmış. 

´BAŞKANLIĞA SEÇİLEN EN SAĞLIKLI İNSAN´

Bornstein, 2015´te Trump´ın Cumhuriyetçi Parti´nin başkan aday adaylığı için gönderilen mektuptaki ifadelerin kendisine değil, Trump´a ait olduğunu söyledi.

Trump´ın son bir yılda 7 kilo kaybettiği, kanser olmadığı ve ortopedik protez ameliyatı geçirmediğinden söz eden mektupta, ´sağlık durumunun hayret verici şekilde mükemmel olduğu, başkanlığa seçilen en sağlıklı insan olacağı´ gibi ifadeler yer alıyordu.  

´TRUMP´IN KORUMALARI KLİNİĞİ BASTI´

'Trump tüm mektubu dikte ettirdi ve ben sadece kendisine mektuba neleri koyamayacağını söyledim´´ diyen doktor, Trump´ın korumalarının Şubat 2017´de muayenehanesini bastığını ve ABD Başkanı´nın tüm tıbbi kayıtlarının hem orjinallerini hem de tek kopyalarını alıp götürdüğünü de anlattı.

​ Trump ise Bornstein imzalı mektubun yayımlanmasından birkaç hafta önce tıbbi raporun sağlık durumunun mükemmelliğini göstereceğine dair tweet atmıştı.

ABD TARİHİNDEKİ EN YAŞLI SEÇİLMİŞ BAŞKAN 

​Hızını alamayıp Facebook´tan da ´´Muhteşem genlerle kutsanmış şanslı bir insanım´´ mesajını paylaşan Trump, sonrasında ABD tarihindeki en yaşlı seçilmiş başkan oldu.

ZİHİNSEL SAĞLIK MUAYENESİ

70 yaşındaki Trump, zihinsel sağlığıyla ilgili spekülasyonlar üzerine de ocak ayında 3 saatlik bir muayeneden geçti. 

´ABD Başkanı´nın Beyaz Saray doktoru´ sıfatını taşıyan Ronny Jackson, ´´Zihinsel kabiliyetleri ve nörolojik fonksiyonlarıyla ilgili hiçbir endişem yok´´ açıklamasını yaptı. 

Bunun üzerine Trump´ın martta Gazi İşleri Bakanı adayı yaptığı Jackson, hakkında Beyaz Saray´da görevi suistimal ve kötü yönetim suçlamalarının patlak vermesi üzerine adaylıktan çekildi.

´3 RAHATSIZLIKLA İLGİLİ İLAÇ KULLANIYOR´

Trump´ın eski kişisel doktoru Harold Bornstein, 1 Şubat 2017´de New York Times´da yayımlanan demecinde, koltuğa yeni oturmuş ABD Başkanı´nın 3 rahatsızlıkla ilgili ilaç kullandığı bilgisini paylaşmıştı.

Bunların kelliğe karşı bir prostat ilacı, gül hastalığı denen cilt rahatsızlığına karşı antibiyotik, yüksek kolestrol ve lipid düşürücü statin olduğunu, yanısıra Trump´ın kalp krizi riskini azaltmak için her gün bebek asprini aldığını belirtmişti. 

BEYAZ SARAY: BASKIN DEĞİL, STANDART PROSEDÜR

Ardından 3 Şubat 2017´de Bornstein´ın muayenehanesi basılıp Trump´ın tüm tıbbi kayıtları götürüldü.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bu durumu, ´´Baskın değildi, Başkan´ın tıbbi kayıtlarının Beyaz Saray Tıp Birimi´ne geçmesine yönelik standart prosedürdü´´ diye savundu.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor