Tarih: 22.05.2019 19:00

Trump-Kim aşkına´ laf eden Biden için Kuzey Kore ajansı, ´düşük IQ´lu salak, insanlıktan nasiplenmemiş embesil´ dedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Trump´ı, ´fayda sağlamak uğruna Kim ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi diktatörler ve zorbalarla aşırı samimi olmakla´ suçlayan 2020 ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat Partili aday adaylarından Joe Biden´a, Pyongyang ´füze´ attı. 

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, 40 yıldır siyasetin içinde bulunan ve önceki Başkan Barack Obama´nın 8 yıl boyunca yardımcılığını yapan Joe Biden hakkında ´düşük IQ´lu salak´, ´insan olmanın temel niteliklerinden yoksun embesil´ gibi nitelemelerde bulundu.

KCNA´nın yorum bölümünde yayımlanan makalede, Demokrat Partili kurt siyasetçi için 'Dilinden dökülenler, siyasetçi olmanın ötesinde insan olmanın bile temel niteliklerinden yoksun bir embesilin safsatalarından ibaret' görüşüne yer verildi.  

Yorumda ´iktidar hırsı tarafından ele geçirilmesi sonucu gözü dönerek umursamazca saçmaladığı´ ileri sürülen Biden´ın, Obama´nın bir konuşması sırasında uyuyakalması dahil meşhur gafları da sıralandı.  

Biden´ın ´düşük IQ´lu bir salak olduğu için aday adaylığının alaylı kahkahalara yol açması yüzünden sürekli gündem olduğu´ değerlendirmesi yapılırken, bu sebepten kendisinin başkan olması ihtimaline ´umut bağlamaya değmeyeceği´ belirtildi. 

Biden´ın kendisini ´en popüler başkan adayı´ diye nitelemesiyle de alay edilerek 'Buna kargalar güler' denildi.   

Kuzey Kore siyasi sisteminde ülkeye yönelik düşmanca faaliyette bulunduğu gözlemlenen ABD´li ve Güney Koreli siyasilere ağır hakaretlerle karşılık vermek bir gelenek. Kuzey Kore resmi medyası, daha önce ABD´nin ilk siyah başkanı Obama´dan ´maymun´, Güney Kore´nin ilk kadın devlet başkanı Park Geun-hye´den ´fahişe´ diye söz etmişti.

Trump´ın başkanlığının ilk günlerinde Kim´le söz düellosuna girmesi, ABD ile Kuzey Kore´yi nükleer savaşın eşiğine getirmişti. O dönemde Trump Kim´i ´küçük roket adam´ diye iğnelediği tweetler atarken, Kim TV´ye çıkıp Trump´a ´akli dengesi bozuk bunak ABD´li´ diye hitap etmişti. İki liderin başbaşa zirvelerinin ardından ise ´aşk´ ilişkisinden söz edilir oldu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —