• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Trump, kovduğu FBI Direktörü Comey´ye meydan okudu: Yüzde 100 hazırım

Trump, kovduğu FBI Direktörü Comey´ye meydan okudu: Yüzde 100 hazırım

Trump, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile dün Beyaz Saray´da düzenlediği ortak basın toplantısında, Katar ve dün Kongre´de ifade veren eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Basın toplantısının sonraki bölümünde, dün ABD Kongresinde ifade veren eski FBI Direktörü Comey ile ilgili soruları yanıtlayan Trump, dünkü oturumla kendisinin ´aklandığını´ söyledi.

Comey´nin ifadeleri arasında kendisini suçlayacak herhangi bir unsur olmadığını iddia eden Trump, aralarındaki görüşmelerin kaydının olup olmadığına ilişkin bir soruya ise 'Muhtemelen çok yakın bir zamanda bunu size açıklarım' yanıtını verdi.

Comey, Trump´ı, elinde yaptıkları görüşmelere dair kayıtlar olması durumunda bunları yayınlamaya davet etti ve bu konuyla ilgili bir sorunu olmadığını söylemişti.

Trump, 'Önceki günkü oturum, (Rusya ile) herhangi bir bağlantının olmadığını, adaletin engellenmediğini ve onun (Comey) gizli bilgileri sızdıran biri olduğunu ortaya koydu' diye konuştu.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesini hiçbir zaman talep etmediğini dile getiren Trump, ´Comey´den sadakatini istediği´ yönündeki iddiayı da reddetti.

Trump, bir soru üzerine de, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller huzurunda yemin altında da aynı şeyleri söylemeye ´yüzde 100´hazır olduğunu vurguladı.

TRUMP´TAN KATAR´A ÇAĞRI, SUUDİ KRALI SELMAN´A TEŞEKKÜR 

Öte yandan Katar´ın teröre destek verdiğini ileri süren Trump, 'Katar, tarihsel olarak çok üst düzeyde teröre destek vermektedir. Terörizmin finansmanını durdurmalıyız. Görüşmelerimiz sonrasında Katar´a terörün finansmanını sona erdirmesi için çağrıda bulunmaya karar verdik' diye konuştu.

Suudi Arabistan´a geçen ay yaptığı ziyarette ilgili ülkelerin kendisine gelerek Katar´la ilgili şikayetlerini dile getirdiğini anlatan Trump, ardından başta Dışişleri Bakanı Rex Tillerson olmak üzere karar vericilerle görüşerek Katar´la ilgili bir sonuca vardıklarını belirtti.

Trump, 'Katar´dan ve bölgedeki diğer ülkelerden (terörün finansmanını sonlandırma noktasında) daha fazlasını ve daha hızlı bir şekilde yapmalarını istiyoruz' diye konuştu.

Riyad´da gerçekleştirilen zirveye değinen Trump, Suudi Arabistan´a, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz´e ve zirveye katılan diğer ülkelere teşekkür etti ve 'Umuyorum bu, terörizmin finansmanının sona ermesi için bir başlangıç olacaktır' dedi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor