• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Trump: Kuzey Kore, Çin´in ve onun saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık etmiştir

Trump: Kuzey Kore, Çin´in ve onun saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık etmiştir

Kuzey Kore´nin balistik füze denemesine tepki gösteren ABD Başkanı Trump, Pyongyang´ın Pekin´e saygısızlık ettiğini kaydetti.

 

Kuzey Kore´nin yeni balistik füze denemesinin yankıları sürüyor. ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı´ndan (PACOM) yapılan açıklamada, KN-17 adı verilen orta menzilli füzenin, Pukchang havaalanının yaklaşık 35 kilometre uzağına düştüğünün tahmin edildiği belirtildi. 

Öte yandan Kuzey Kore´nin başarısız füze denemesinden kısa bir süre sonra ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyada Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore bugün fırlattığı başarısız füze ile Çin´in ve onun saygın devlet başkanının (Şi Cinping) arzusuna saygısızlık etmiştir. Kötü!” ifadesini kullandı.

TILLERSON: ÇİN, KUZEY KORE´Yİ TEHDİT ETTİ

Bu arada Fox News kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da “Yeni bir nükleer deneme yapması halinde Çin, Kuzey Kore´yi yaptırımlarla tehdit etti” değerlendirmesinde bulundu.

Çin yönetiminin bu konuda kendilerini temin ettiğini aktaran Tillerson, Kuzey Kore konusunda Pekin ile yakın bir işbirliği halinde olduklarına dikkati çekti.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor