• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump: Kuzey Kore lideri Kim çok açık, çok onurlu bir insan

Trump: Kuzey Kore lideri Kim çok açık, çok onurlu bir insan

Beyaz Saray´da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´la ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, bir-iki ay içinde görüşmeye hazırlandığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

 

Kim Jong Un´u ´çok açık´, ´çok onurlu´ diye niteleyerek öven Trump, Kuzey Kore liderinin aralarında planlanan zirvenin mümkün olduğu kadar çabuk gerçekleşmesini istediğini söyledi. 

´DÜNYA İÇİN MUHTEŞEM´

ABD Başkanı ´´Onların zirvenin mümkün olduğunca erken yapılmasını istediği bize doğrudan söylendi. Bizce bu dünya için muhteşem bir şey´´ diye konuştu.

´GÖRÜŞMELER ÇOK İYİ GİDİYOR´ 

Haziran ayının sonundan evvel bir tarihte gerçekleşmesi beklenen zirve öncesi iki taraf arasında ´çok iyi görüşmeler´ yürütüldüğünü söyleyen Trump, Kim için ´´Gördüğümüz her şeyden hareketle söylüyorum. O gerçekten çok açık, bence çok onurlu davrandı´´ dedi.  

NÜKLEER SAVAŞIN EŞİĞİNDEN 

ABD´nin askeri tatbikatlarına misilleme Kuzey Kore´nin füze ve nükleer silah denemelerine Trump ile Kim´in arasındaki söz düellosunun eşlik etmesiyle, dünya aylarca nükleer savaş tehdidiyle yaşadı. Ama ardından Olimpiyat´taki Güney Kore-Kuzey Kore yakınlaşmasını Trump ile Kim´in birbirleriyle görüşmek istediklerini söylemesinin takip etmesiyle diyalog sürecine girildi.  

POMPEO-KİM BULUŞMASI 

Bu sürece Trump tarafından ABD Dışişleri Bakanı atanan CIA Direktörü Mike Pompeo´nun bu ay başında Kim ile gizli bir görüşme yapması damga vurdu. Pompeo, Trump yönetiminin en şahin isimlerinden biri.

Kuzey Kore lideri, 27 Nisan´da Güney Kore lideri ve ardından ABD Başkanı ile iki tarihi zirveye hazırlanıyor.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor