Tarih: 12.10.2017 09:24

Trump Kuzey Kore Seçeneklerini Gözden Geçiriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkan Donald Trump, Kuzey Kore´nin nükleer tehditleri karşısında nasıl bir yol izlenebileceğini gözden geçirirken, Amerikan ordusu Japonya ve Güney Kore´yle birlikte Kore Yarımadası´nın doğu ve batısında tatbikat düzenleyerek Pyonyang´a karşı gövde gösterisi yaptı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Başkan Trump´ın, ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek Kuzey Kore´nin her türlü saldırgan eylemine karşı alınması gereken önlemleri tartıştığını bildirdi.

Trump, toplantıda Savunma Bakanı James Mattis´ten ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford´dan brifing aldı.

Kore Yarımadası açıklarında tatbikat

Toplantının yapıldığı sırada Japon Denizi´nde ve Sarı Deniz´de Japonya ve Güney Kore´yle işbirliği içinde Amerikan stratejik bombardıman ve jet uçaklarının kullanıldığı hava tatbikatı düzenlendi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı´na göre bunu Sarı Deniz´de benzer, ikinci bir tatbikat izledi.

Ayrıca Amerikan Deniz Kuvvetleri´ne ait USS Tuscan denizaltısı, Güney Kore´de bir üste konuşlandırıldı. Denizaltı, nükleer füze atma kapasitesine sahip.

Trump´tan üstü kapalı mesaj

Başkan Trump, Pazartesi günü Twitter´da Amerika´nın Kuzey Kore´ye yönelik politikasının çeyrek yüzyıldır başarısız olduğunu söyledi. Bu yorumdan iki gün önce de Başkan yine sosyal medyada yaptığı açıklamada Pyonyang´ın henüz mürekkebi bile kurumadan anlaşmaları ihlal ettiğini ve ABD´li müzakerecileri aptal yerine koyduğunu söylemişti. Trump, “Kusura bakmasınlar ama onlar tek şeyden anlar!” demiş, o tek şeyin ne olduğunu ise söylememişti.

Kuzey Kore, son dönemde Japonya üzerinden fırlattığı roketler de dahil olmak üzere çok sayıda füze denemesi ve nükleer deneme yaptı.

3 bin km menzilli füze iddiası

Rus Interfax haber ajansına göre Kuzey Kore liderleri son olarak Rus milletvekillerine 3 bin kilometre menzilli balistik füzeye sahip olduklarını, bu füzenin modernize edildikten sonra Amerika topraklarına ulaşabileceğini söylemişti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı´na göre Amerikalı üst düzey diplomatlar, Japonya ve Güney Kore ile 18 Ekim´de Seul´da bir araya gelerek Kuzey Kore´nin artan nükleer ve füze tehditlerini görüşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —