Trump Kuzey Kore Seçeneklerini Gözden Geçiriyor

Trump Kuzey Kore Seçeneklerini Gözden Geçiriyor

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Başkan Trump´ın, ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek Kuzey Kore´nin her türlü saldırgan eylemine karşı alınması gereken önlemleri tartıştığını bildirdi.

 

Başkan Donald Trump, Kuzey Kore´nin nükleer tehditleri karşısında nasıl bir yol izlenebileceğini gözden geçirirken, Amerikan ordusu Japonya ve Güney Kore´yle birlikte Kore Yarımadası´nın doğu ve batısında tatbikat düzenleyerek Pyonyang´a karşı gövde gösterisi yaptı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Başkan Trump´ın, ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek Kuzey Kore´nin her türlü saldırgan eylemine karşı alınması gereken önlemleri tartıştığını bildirdi.

Trump, toplantıda Savunma Bakanı James Mattis´ten ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford´dan brifing aldı.

Kore Yarımadası açıklarında tatbikat

Toplantının yapıldığı sırada Japon Denizi´nde ve Sarı Deniz´de Japonya ve Güney Kore´yle işbirliği içinde Amerikan stratejik bombardıman ve jet uçaklarının kullanıldığı hava tatbikatı düzenlendi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı´na göre bunu Sarı Deniz´de benzer, ikinci bir tatbikat izledi.

Ayrıca Amerikan Deniz Kuvvetleri´ne ait USS Tuscan denizaltısı, Güney Kore´de bir üste konuşlandırıldı. Denizaltı, nükleer füze atma kapasitesine sahip.

Trump´tan üstü kapalı mesaj

Başkan Trump, Pazartesi günü Twitter´da Amerika´nın Kuzey Kore´ye yönelik politikasının çeyrek yüzyıldır başarısız olduğunu söyledi. Bu yorumdan iki gün önce de Başkan yine sosyal medyada yaptığı açıklamada Pyonyang´ın henüz mürekkebi bile kurumadan anlaşmaları ihlal ettiğini ve ABD´li müzakerecileri aptal yerine koyduğunu söylemişti. Trump, “Kusura bakmasınlar ama onlar tek şeyden anlar!” demiş, o tek şeyin ne olduğunu ise söylememişti.

Kuzey Kore, son dönemde Japonya üzerinden fırlattığı roketler de dahil olmak üzere çok sayıda füze denemesi ve nükleer deneme yaptı.

3 bin km menzilli füze iddiası

Rus Interfax haber ajansına göre Kuzey Kore liderleri son olarak Rus milletvekillerine 3 bin kilometre menzilli balistik füzeye sahip olduklarını, bu füzenin modernize edildikten sonra Amerika topraklarına ulaşabileceğini söylemişti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı´na göre Amerikalı üst düzey diplomatlar, Japonya ve Güney Kore ile 18 Ekim´de Seul´da bir araya gelerek Kuzey Kore´nin artan nükleer ve füze tehditlerini görüşecek.



KINAMA BİLDİRİSİ

LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.

Türkiye

Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Yükleniyor