• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Trump: Kuzey Kore´ye karşı tüm dünya birlik olmalı

Trump: Kuzey Kore´ye karşı tüm dünya birlik olmalı

Trump öncelikle Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae In ile ikili temaslarda bulundu. Başkent Seul´de konuşan Trump, Kuzey Kore Başkanı Kim Jong Un´un milyonlarca insanın hayatını tehdit ettiğini belirterek başta Çin ve Rusya olmak üzere tüm

 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Asya turu kapsamında uğradığı Güney Kore´de Pyongyang yönetimine sert mesajlar gönderdi.

Trump öncelikle Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae In ile ikili temaslarda bulundu. Başkent Seul´de konuşan Trump, Kuzey Kore Başkanı Kim Jong Un´un milyonlarca insanın hayatını tehdit ettiğini belirterek başta Çin ve Rusya olmak üzere tüm dünya ülkelerini göreve çağırdı:

“Çin ve Rusya dahil bu konuda sorumlu olan her ulus, dünyadaki barış ve huzurun temini adına Kuzey Kore´yi nükleer füze denemelerini durdurmaya davet etmelidir. Güney Koreli vatandaşlar şunu çok iyi biliyor ki harekete geçmek için kararlı olmalı ve hızlı davranmalıyız.”

Öte yandan Seul sokaklarında Donald Trump´ın ziyaretine karşı büyük bir tepki vardı.

Cumhurbaşkanlığı ofisi etrafında toplanan binlerce kişi Trump´ın Kuzey Kore´ye yönelik yaptığı savaş yanlısı açıklamalarını ve Güney Kore´ye uygulamak istediği ekonomik baskı politikasını protesto etti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor