• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Trump, Merkel´den ‘esirgediği´ görüntüyü Sisi´yle verdi

Trump, Merkel´den ‘esirgediği´ görüntüyü Sisi´yle verdi

Almanya Başbakanı Merkel´in elini sıkmayan ABD Başkanı Trump, Beyaz Sarayda´ki görüşmeden iki hafta sonra Mısır Cumhurbaşkanı Sisi´yle bir değil iki kez tokalaşarak kameralara poz verdi. Sisi ise Trump´a ‘ekselansları´ diye hitap ett

 

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray´da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi´yi ağırladı. İki ülke arasındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmeye Trump ve Sisi´nin samimi görüntüleri damga vurdu. 

Sisi´yle birlikte Oval Ofis´te basının karşısına geçen Trump, misafirinin iki kez elini sıkarak gazetecilere poz verdi. Bu görüntü akıllara Trump´ın Almanya Başbakanı Angela Merkel´in elini sıkmadığı anları getirdi. Zira Trump, Merkel´i duymadığını söyleyerek kendisini savunsa da iki hafta önce Beyaz Saray´daki görüşme sırasında kaydedilen görüntüler Trump´ın Merkel´in elini sıkmadığı gibi bu sırada yüzünü astığı ve arkasına döndüğünü da gösteriyordu.

SİSİ, TRUMP´A 3 KEZ ‘EKSELANSLARI´ DİYE HİTAP ETTİ 

İki isim arasındaki yakınlık bununla da sınırlı değildi. Sisi de Trump´a üç kez ‘ekselansları´ diye hitap etti. Ayrıca Sisi, 8 Kasım´daki başkanlık seçimleri öncesinde görüştüğü Trump´ın ‘benzersiz bir kişiliği´ olduğunu söyledi.

IŞİD´in ideolojisini ‘şeytani´ olarak tanımlayan Sisi, “Ekselansları, bu konuda, terörle mücadelede etkili bir strateji oluşturmada, hem ben hem de Mısır arkanızda” diye ekledi.

TRUMP, MİSAFİRPERVERLİĞİNİ TWITTER´DA DA SÜRDÜRDÜ

Bu arada görüşmenin ardından Twitter hesabından hem Oval Ofis´teki hem de heyetler arası görüşmeden fotoğraflar paylaşan Trump, şu ifadeleri kullandı: “Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi´yi Beyaz Saray´da ağırlayıp ABD ile Mısır arasındaki tarihi ortaklığı yenilemek bir onur.”

MISIR´A GÖRE TRUMP´I TEBRİK EDEN İLK LİDER SİSİ OLMUŞTU

Trump´la Sisi´nin arasındaki ‘hukuk´ daha eskiye dayanıyor. Sisi, Eylül 2016´da BM Genel Kurul toplantısı için gittiği New York´ta başkan adayları Trump ve Hillary Clinton´la bir araya gelmişti. ABD´de 8 Kasım´da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin ardından Trump´ı tebrik eden ilk lider de Sisi olmuştu.

Mısır´da 3 Temmuz 2013´deki askeri darbeyle yönetimi ele geçiren Sisi, Mayıs 2014´teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından konumuna meşruiyet kazandırmıştı. Buna karşın Trump´ın selefi Barack Obama, Sisi´yi Beyaz Saray´a davet etmemişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor