• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Trump, Merkel´in cevabını ancak 11.kez anlattığında anladı´

´Trump, Merkel´in cevabını ancak 11.kez anlattığında anladı´

ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel´in geçen ayki görüşmesinden ilginç bir diyalog ortaya çıktı. İddiaya göre Merkel görüşmede, Trump´a Avrupa Birliği´nin (AB) temel bir ticari kuralını tam 10 kez anlatması

 

İngiliz The Times of London gazetesine konuşan üst düzey bir Almanya yetkilisi, görüşmede ABD Başkanı Donald Trump´ın ´neden sadece Almanya ile ticaret anlaşması yapamayacağını´ anlayamadığını söyledi. 

Alman yetkili, 'Trump Merkel´e Almanya ile ticaret anlaşması yapıp yapamayacaklarını 10 kez sordu. Merkel, her seferinde Trump´ın Almanya ile değil, Avrupa Birliği ile ticaret anlaşması yapması gerektiğini söyledi' dedi. Trump 11. kez aynı soruyu yönelttiğinde, Merkel´in anlattıklarını sonunda anlayarak, 'Ah, o zaman Avrupa ile ticaret anlaşması yapacağız' şeklinde karşılık verdi.

´MERKEL, ´TRUMP AB İLE TİCARETİN TEMELLERİNİ BİLMİYOR´ DEDİ´

Merkel´in kabinesindeki yetkililere, Trump´ın Avrupa Birliği ile ilgili ´çok temel şeyleri yanlış anladığını´ ve AB ile ticaretin ´temellerini´ bilmediğini söylediği de öne sürüldü.

Merkel ile görüşmesinden sonra Trump´ın öncelikle AB ile ticaret anlaşması yapmaya karar verdiği aktarıldı. İngiltere ile yapılacak anlaşmasınınsa, İngiltere´nin AB´den çıkışından sonrasına kalacağı kaydedildi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor