Tarih: 25.04.2019 09:40

Trump: Mueller Raporu, Trump nefretçileri tarafından yazılmasına rağmen beni indiremedi

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de, Rusya´nın 2016 başkanlık seçimlerine karıştığı iddiaları üzerine Özel Yetkili Robert Mueller´in yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasının ardından sonuçlarına ilişkin tartışma devam ediyor.

Kongre´den kendisine yönelik muhtemel bir adıma ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Trump, şu ifadeleri kullandı: 'Mueller Raporu, kızgın Demokratlar ve Trump nefretçileri tarafından yazılmasına ve arkasında sınırsız para (35 milyon dolar/yaklaşık 205 milyon lira) olmasına rağmen beni indiremedi. Herhangi bir yanlış yapmadım. Partizan Demokratlar beni azletmeye kalkışırlarsa ilk önce ABD Yüksek Mahkemesine gideceğim. Değil ´ağır suç ve kabahat´, benden yana tek bir suç dahi yok. Tüm suçlar sahtekar Hillary, Demokratlar, DNC (Demokrat Parti Ulusal Kongresi) ve kirli polislere aittir ve onları suçüstü yakaladık. Mueller´i bekledik ve kazandık. Dolayısıyla şimdi Demokratlar son umut olarak Kongre´ye bakıyor.'

Ancak uzmanlar, başkanı görevden azletme yetkisinin sadece Kongre´de olduğunu ve ABD Yüksek Mahkemesinin bu konuda yasal olarak yapabileceği bir şey olmadığını ifade ediyor.Özel Yetkili Savcı Mueller, raporunda Trump´ın seçim sürecinde Rusya ile iş birliği yaptığının tespit edilmediğini ortaya koymuş ancak raporda Trump´ın soruşturma sürecinde adaleti engellemeye kalkışıp kalkışmadığına ilişkin bir sonuca varılmadığını kaydetmişti. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi ve diğer bazı önde gelen Demokratlar, Trump´ın görevden alınma süreci için erken olduğunu belirtse de Demokratlar arasında Trump´ın görevden alınmasına ilişkin sürecin başlatılmasına yönelik sesler yükseliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —