• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Trump: Musul´un IŞİD´den kurtarılması, terör örgütünün günlerinin sayılı olduğunu gösteriyor

Trump: Musul´un IŞİD´den kurtarılması, terör örgütünün günlerinin sayılı olduğunu gösteriyor

ABD Başkanı Donald Trump, Musul´un IŞİD´den kurtarılmasının, terör örgütünün Irak ve Suriye´deki günlerinin sayılı olduğunun sinyalini verdiğini savundu.

 

 

Trump, yaptığı yazılı açıklamada, Musul´un IŞİD´den kurtarılmasını 'uzun süren bir kabustan uyanma' olarak niteledi.

Musul´un kurtarılması operasyonunda sağlanan başarıdan dolayı Irak Başbakanı Haydar el İbadi ve Irak ordusunu tebrik eden Trump, 'IŞİD´in zalimce katlettiği binlerce Iraklının ve IŞİD´den sıkıntı çeken milyonlarca Iraklının yasını tutuyoruz. Ülkelerinde hayatı normale döndürmek için hayatlarını kaybeden kahraman askerleri için Irak halkının ve Peşmerge´nin acılarını paylaşıyoruz ve fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz' ifadelerini kullandı. 

ABD´nin, Irak güvenlik güçlerinin yanında olmaktan gurur duyduğunu belirten Trump, başkanlığının ilk 6 ayında IŞİD´le mücadele konusunda büyük bir ilerleme kaydettiklerine değindi.

Trump, 'IŞİD´in bir zamanlar sözde halifeliğini ilan ettiği Musul´daki zafer, örgütün Irak ve Suriye´deki günlerinin sayılı olduğunun sinyalini veriyor. IŞİD´in tamamen yok edilmesine çalışmaya devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor