• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Trump: NATO´da bir ya da iki diktatör var

Trump: NATO´da bir ya da iki diktatör var

NATO zirvesinde bütçeye katkıyı artırmalarını talep ettiği müttefiklerin yasal süreç engeliyle karşılaşan ve bir tek Erdoğan´ı işleri doğru biçimde yaptığı için tebrik eden Trump, bu kez ´´NATO´da bir ya da iki diktatör var, as

 

ABD Başkanı Donald Trump, dün Amerikalı Evanjelik rahip Andrew Brunson´ın tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesine rağmen serbest bırakılmaması yüzünden Türkiye´yi geniş yaptırımlarla tehdit etmesinin ardından soluğu çelik sanayinin merkezlerinden Illinois eyaletindeki Granite City´de aldı. 

Buradaki konuşmaları sırasında, ´NATO´da bir ya da iki diktatör bulunduğunu ve kendisinin savunma harcamalarının artırılması talebini yerine getirmeyi ilk kabul edenlerin de bunlar olduğunu´ söyleyen Trump, ittifak üyesi 28 ülkeden hangilerinin liderlerini ´diktatör´ adettiğini belirtmedi. 

Ancak Amerikan medyası, Trump´ın ´diktatör´ konuşmasını yapmadan önce Türkiye´yi rahip Brunson yüzünden yaptırımla tehdit ettiğine dikkat çekti.

´KRALLAR, KRALİÇELER, BAŞKANLAR VE…´

ABD Başkanı, Granite City´deki konuşmasında NATO liderler zirvesinden söz ederken ´´Bunlar krallar, kraliçeler, devlet başkanları, başbakanlar ve bir ya da iki diktatör ki, gerçekten en kolay yoldan ödeyenler bu sonunculardı´´ ifadesini kullandı.

´NATO´DA İYİ İŞ ÇIKARDIM´

NATO liderler zirvesinde savunma bütçesine katkıyı her ülkenin GSYİH´sinin yüzde 2´sine derhal çıkarması için bastıran ve bu talebini kabul ettirdiğini öne sürerek zirveden ayrılan Trump, çelik işçilerine şöyle hitap etti: 

´´Sizin adınıza NATO´da iyi iş çıkardım, ama bunun lafını etmiyorlar. Benim NATO´daki tavrımla ilgili haberler yaparken yüz milyarca dolar daha fazla ödeme yapılmasında mutabık kalındığını söylemiyorlar. Oysa benim bütün amacım buydu, çünkü ülkemizi istismar ediyorlardı. Biz NATO´da 29 üye ülkenin toplam masraflarının yüzde 70 ile 90´ını tek başımıza ödüyoruz. Artık bu böyle değil.´´



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor