• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Trump: Obama yönetimi, Flynn´e en yüksek erişim yetkisini vermişti

Trump: Obama yönetimi, Flynn´e en yüksek erişim yetkisini vermişti

ABD Başkanı Donald Trump, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´e selefi Barack Obama yönetimi tarafından gizli belgelere erişim için en yüksek yetkinin verildiğini anımsattı.

 

Başkan Trump, Twitter hesabından Rusya´yla bağlantıları hakkındaki iddialar nedeniyle istifa etmeye zorlanan Flynn´le ilgili bir mesaj paylaştı. Trump, 'General Flynn´e Obama yönetimi tarafından gizli belgelere erişim için en yüksek yetki verildi. Ancak ´yalan haberler´ bunun hakkında konuşmaktan nadiren hoşlanıyor' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da, Flynn´e gizli belgelere erişim yetkisinin, Flynn´in 2015 yılında Rusya´ya yaptığı ziyaretten haberdar olan eski Başkan Barack Obama yönetimi tarafından verildiğini ifade etmişti.

FLYNN HAKKINDAKİ İDDİALAR

Flynn, başkanlık seçimleri öncesinde Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı Rusya yaptırımlarına ilişkin görüşmesini sakladığı ve bu temaslar hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence´i yanlış yönlendirdiği iddiasıyla görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor