Tarih: 13.11.2017 09:18

Trump, Obama´ya küfür eden Duterte ile ilk kez görüştü: Dünyamı aydınlatan ışıksın

Facebook Twitter Linked-in

 

Vietnam´daki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi´nde ilk kez bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte´nin görüşmesinin ´sıcak ve samimi´ geçtiği aktarıldı.
 
Yerel basında çıkan haberlere göre, APEC Zirvesi için Vietnam´da bulunan Trump ve Duterte ilk kez bir araya geldi. Duterte´nin sözcüsü Harry Roque görüşmeye ilişkin 'Liderler genellikle sonunda birbirleriyle tanışmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kısa ancak sıcak ve samimi toplantıydı' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan görüşmeye ilişkin fotoğraf, Duterte´in Sekreteri Christopher Go tarafından yapılan özçekimle paylaşıldı.

Go´un paylaşımındaki fotoğrafta, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull´un da bulunduğu bir ortamda Trupm ve Duterte´nin bir arada olduğu görülüyor.

Bu arada iki lider, Filipinler´in başkenti Manila´da bugün başlayacak Güneydoğu Asya Ulusları Birliği (ASEAN) Zirvesi kapsamında da bir araya geldi.

ASEAN´a dair en çok merak edilen konuların başında iki liderin görüşmesi geliyor. Zira, Filipinler ile ABD´nin arası, Duterte´nin yürüttüğü kanlı uyuşturucu operasyonları nedeniyle açılmış, ABD, Filipinler´e, operasyonlarda insan hakkı ihlallerinde bulunduğu gerekçesiyle silah satışını durdurmuştu.

Duterte Eylül 2016´da bir gazetecinin, Obama ile görüşmesi sırasında, uyuşturucu ile mücadele konusundaki eleştirilere nasıl cevap vereceği sorusu üzerine, kimsenin kendisine uyuşturucuyla mücadele konusunda hesap soramayacağını dile getirerek, Obama´ya ´o….. çocuğu´ demişti. Bunun üzerine Laos´taki ASEAN zirvesi kapsamında yapılması planlanan Obama- Duterte görüşmesi iptal edilmişti. 

Obama ile kendisine ‘o… çocuğu´ diyen Duterte arasında Laos´taki ASEAN zirvesinde yaşanan ‘kısa temas´ kameralara da yansımıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —