• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump: Pakistan ile ilişkilerimiz çok iyi durumda

Trump: Pakistan ile ilişkilerimiz çok iyi durumda

ABD Başkanı Donald Trump, ABD´li yetkililerle Pakistanlı yetkililerin yakında bir araya geleceğini ifade ederek, 'Pakistan ile ilişkilerimiz çok iyi durumda' ifadesini kullandı.

 

Beyaz Saray´ın bahçesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Trump, Hindistan-Pakistan geriliminin gündemde olduğu bir atmosferde Pakistan´a ilişkin bir yorumda bulundu. 

Trump, 'ABD´li yetkililerle Pakistanlı yetkililer iki ülke arasındaki meseleleri konuşmak üzere yakın zamanda bir araya gelecek. Pakistan ile ilişkilerimiz çok iyi durumda.' şeklinde konuştu.

Son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerde başta ´terörle mücadele´ konusu olmak üzere çeşitli alanlarda sorunlar yaşanırken, ABD yönetiminin son saldırısının ardından Hindistan´a destek vermesi dikkat çekmişti.

2018 yılında Pakistan´a yönelik 300 milyon dolarlık askeri yardımı kesen ABD yönetiminin, yeni süreçte Pakistanlı yetkililerle nasıl bir diplomasi yürüteceği merak ediliyor. Geçen eylülde Pakistan´ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, burada Pakistanlı mevkidaşı Şah Mahmud Kureyşi ve seçimi yeni kazanan Başbakan İmran Han ile görüşmüştü.

TRUMP´TAN IŞİD HARİTASI

Açıklamasında ABD´nin IŞİD´e karşı verdiği mücadeleye de değinen Trump, göreve geldiğinde IŞİD´in Suriye ve Irak´ın birçok bölgesinde bulunduğunu gösteren bir haritayı basın mensuplarıyla paylaştı. 

Son iki yılda aynı bölgelerde artık IŞİD´in neredeyse tamamen bitirildiğini ifade eden Trump, 'Bu benim başarım ama yalan haberler üreten medya bundan bahsetmek istemiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Trump, şubatta, kısa süre içinde 'Suriye´de IŞİD´i yüzde yüz temizlediklerini' resmen açıklayacaklarını kaydetmiş, daha sonraki açıklamalarında ise 'son kalan bir bölgenin IŞİD´ten temizlenmekte olduğunu' dile getirmişti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor