Trump Paris´te Oğlunu Savundu: “Oğlum Harika Bir Genç Adam”

Trump Paris´te Oğlunu Savundu: “Oğlum Harika Bir Genç Adam”

Trump da, görüşmede Suriye´de ateşkes, Ukrayna krizi gibi son derece önemli konuların yanısıra İklim Anlaşmasını da konuştuklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Anlaşırsak ne iyi, anlaşamazsak bu da ka

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 14 Temmuz törenlerine “onur konuğu” olarak davet ettiği Amerika Devlet Başkanı Donald Trump ve eşini Paris´te en üst seviyede devlet töreniyle ağırladı. Trump´ın Paris İklim Anlaşması´ndan çekilme kararını açıklamasının ardından gerilen ilişkilere yeni bir rüzgar veren Trump ve Macron, “iki dost olarak” ilişkilerine devam edeceklerini duyurdu. Paris´te de, oğlu Donald Trump Jr.´ın bir Rus avukatla yaptığı görüşmeyle ilgili sorularla karşılaşan Trump, “Oğlum hükümetle ilişkisi olmayan bir avukatla görüşmüştür” yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump Paris´te Emmanuel ve Brigitte Macron çifti tarafından en üst düzeyde devlet protokolü ile ağırlandı. Macron, iç politikada hayli zor günler yaşayan Trump´ın ayağına kırmızı halı serdi, muhafız alayıyla, atlı süvarilerle askeri törenle Trump´ı onurlandırdı.

Sabah saatlerinde Paris´e inen Trump çifti, öğleden sonra 15.30´da Fransa´nın en sembolik mekanlarından İnvalides´de Macron çiftiyle bir araya geldi. Trump onuruna İnvalides´de düzenlenen askeri törenin ardından, iki lider eşleriyle birlikte İnvalides´deki Ordu Müzesi´ni gezdi ve Napolyon´un mozelesini ziyaret etti. Ardından Trump ve Macron Elysee Sarayı´nda başbaşa ve heyetlerarası görüşmeye geçerken, eşleri Melania ve Brigitte de Notre Dame Katedralini ziyaret etti, Seine Nehri üzerinde bir gemi gezintisi yaptı.

Trump: “Oğlum mükemmel bir genç”

Her ne kadar Elysee Sarayı´ndaki görüşmenin gündemi “terörle mücadele, Kuzey Kore, Suriye, Irak ve İklim Anlaşması”gibi ağır dosyalar olsa da, Amerikan kamuoyunda bir numaralı gündem maddesi olan Donald Trump´ın oğlunun Rus bir avukatla görüşerek Hillary Clinton´a zarar verebilecek bilgileri aldığı iddiaları ve bu yönde Donald Trump Jr.´ın paylaştığı e-postalar konusu Trump´ın peşini Paris´te de bırakmadı.

Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Trump, “Oğlum mükemmel bir genç. Rus bir avukatla yaptığı bu görüşmenin hiçbir sonucu olmamıştır. Oğlum Rus bir avukatla görüşmüştür. Hükümetin avukatı ile değil. Üstelik çok kısa bir görüşme. Pratik açıdan baktığınızda, sanırım çoğu insan böyle bir karşılaşmayı kabul ederdi” sözleriyle oğlunu savundu.

Macron, aynı konuda kendisine yöneltilen soruya ise “Ben Amerika´nın içişlerini ilgilendiren bir konuyla ilgili yorum yapmamayı tercih ederim” deyince, Başkan Trump, “Harika bir yanıt” karşılığını verdi.

“Süper bir cumhurbaşkanınız var”

Bir gazetecinin “Bugün buradan iki dost olarak mı ayrılıyorsunuz, iki başkan olarak mı? İlişkinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusuna ilk yanıtı veren Macron, “Size hiç tereddüt etmeden söyleyebilirim ki, bu akşam dostlar arasında başbaşa yemek yiyeceğiz” dedi. Trump da, “Son derece dostane ve mükemmel ilişkilerimiz var. Eyfel´deki yemek çok özel olacak” yanıtını verdi.

“Paris artık eski Paris değil, Paris´e gitmeyeceğim” sözleri hatırlatılan ve Macron ile ilişkisini tanımlaması istenen Başkan Trump, “Büyük bir lideriniz var, sert biri, kendisine rağmen bir şeylerin olmasına geçit vermeyecek güçlü biri. Süper bir cumhurbaşkanınız var. Şu anda içinde olduğum kent, Paris, çok güzel bir kent, dünyanın en güzel kentlerinden birisi. Paris güzel ve barışçıl kalacak veben yine geleceğim” diye konuştu.

İklim Anlaşması´nda derin ayrılık

Basın toplantısında iki liderin en büyük görüş ayrılığı olan konu Paris İklim Anlaşması üzerinde de sorular yöneltildi. Daha önce bu konuda Trump´ı sert eleştiren Macron, “Sayın Trump´ın seçim kampanyasında seçmenlerine verdiği bir söz var. Bunu anlıyorum, saygı duyuyorum. Ama bu konu üzerindeki görüş ayrılığımız diğer konularda görüşmemizi engeller mi? Kesinlikle hayır. Zaman içinde bu konu ele alınabilir mi ? Sayın Trump bu konu üzerinde çalışıyor. Üzerinde konuşmaya devam edeceğiz. Bugün ani bir değişiklik yok ama birklikte en iyi anlaşmayı bulma konusunda konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Trump da, görüşmede Suriye´de ateşkes, Ukrayna krizi gibi son derece önemli konuların yanısıra İklim Anlaşmasını da konuştuklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Anlaşırsak ne iyi, anlaşamazsak bu da kabul edilebilir” yanıtını verdi.

14 Temmuz törenleri

Donald Trump ve Emmanuel Macron, günü eşleriyle birlikte Eyfel Kulesi´nin ikinci katındaki dünyaca ünlü Jules Verne lokantasında başbaşa yedikleri akşam yemeğiyle noktaladı.

İki lider, Cuma günü ünlü Champs Elysees Caddesi´nde düzenlenecek Ulusal 14 Temmuz askeri törenlerine birlikte katılacak. Başkan Trump, Amerika´nın 1. Dünya Savaşı sırasında Fransa´nın yanında savaşa katılmasının 100. Yıldönümü dolayısıyla törenlerin onur konuğu. Ayrıca, binin üzerinde Amerikan askeri de Fransız akserlerinin yanında askeri geçit törenine katılacak.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading